EYT’lilerin emekli edilmesi ve TYP'lilere kadro TBMM'de görüşüldü

EYT’lilerin emekli edilmesi ve TYP'lilere kadro TBMM'de görüşüldü
8 milyona ulaşan işsizlikte prim ve gün sayısı tamam ama sakat bir kanuna takılan EYT’linin emekli olması sağlanmalıdır. taşeronda kalan ve toplum yararı projesi kapsamında çalışan binlerce mağdur emekçi de bir an önce kadroya alınmalı. Bugün TBMM Genel Kurulunda yapılan görüşmelerde Emeklilikte Yaşa Takılan ve toplum yararına program kapsamında çalışanların mağduriyeti aşağıdaki konuşmalarla dile getirildi.

ÖMER FETHİ GÜRER (Niğde) – Emeklilikte yaşa takılanlar, prim ve gün dolduğu hâlde yaş nedeniyle emekli olamayan, işsiz kaldığında iş verenin “yaşlı” diye iş vermediği, devletin genç görüp emekli etmediği için ortada kalan mağdur kesimdir. Binlerce EYT’li günlerdir sosyal medyada feryat ediyor. 8 milyona ulaşan işsizlikte prim ve gün sayısı tamam ama sakat bir kanuna takılan EYT’linin emekli olması sağlanmalıdır. Aylık bağlama oranıyla düşen emekli maaşı ve sosyal yardım düzeyinde maaş, EYT’liye çok görülmemelidir. AKP sorunu yok saymaktan vazgeçmelidir.

Meclis tatile giriyor, keşke girmeseydi. AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanına bu soruna çözüm boyutunda yaklaşması için çağrıda bulunuyorum.

Ayrıca, taşeronda kalan ve toplum yararı projesi kapsamında çalışan binlerce mağdur emekçi de bir an önce kadroya alınmalı. Emekçilerin sorunlarına AKP Hükûmeti çözüm üretmelidir.

ÖZKAN YALIM (Uşak) – Değerli milletvekilleri ve de yüce milletimiz, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisinin tatil öncesi son çalışma günü. Biz, iktidar vekillerinden şunu istiyoruz ve de şunu talep ediyoruz: Ey iktidar milletvekili arkadaşlarımız, gelin tatile çıkmadan, Meclisi kapatmadan, yüz binlerce insanın beklediği af konusunu Meclis kapanmadan gündeme getirelim.

Ey iktidar vekili arkadaşlarımız, yine, yüz binlerce insanın yani emeklilikte yaşa takılanların, EYT’lilerin uğramış oldukları hakları, gelin Meclis kapanmadan gündeme alalım.

Ey iktidar vekili arkadaşlarımız, 24 Haziran seçimleri öncesi polislerimize, sağlık çalışanlarımıza, öğretmenlerimize söz verdiğiniz ama tutmadığınız 3600 yasasını gündeme getirelim Meclis kapanmadan.

Ey iktidar vekili arkadaşlarımız, ataması yapılmamış olan binlerce öğretmenimizin ve memur adayımızın atamalarını yapalım, ondan sonra tatile girelim.

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum