Memur ve emekli zam teklifin birinci bölümü kabul edildi

Memur ve emekli zam teklifin birinci bölümü kabul edildi
TBMM Genel Kurulu'nda en düşük memur maaşı ve emekli aylıklarına zam yapılmasını öngören kanun teklifinin birinci bölümü kabul edildi.

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen bir kanun teklifiyle ilgili olarak yapılan açıklamada, en düşük memur maaşının 22.017 liraya yükseltilmesi, emekli aylıklarına yüzde 25 zam yapılması ve bazı vergilerde artış öngörüldüğü belirtildi. Kanun teklifinin birinci bölümü üzerinde yapılan görüşmeler tamamlandı.

Teklifin görüşmeleri sırasında bazı milletvekilleri, deprem bölgesindeki koşulların ağırlaşmasını ve depremzedelerin mağduriyetlerini dile getirdi. Kanun teklifinin bazı maddelerine ilişkin eleştiriler ve itirazlar da yapıldı.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, Türkiye İşçi Partisi'nden ( TİP) Hatay milletvekili seçilen Can Atalay'ın tahliye durumuyla ilgili bir kararın açıklanacağını belirtti ve bu durumu siyasi bir müdahale olarak değerlendirdi.

Yeşil Sol Parti Mardin Milletvekili Beritan Güneş Altın'ın Kürtçe ve Arapça selamlama yapması tartışmalara neden oldu. Bu konuda yapılan tartışmalarda TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder müdahale etti ve konuşmanın devam etmesini istedi. İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ise kurallara uyulması gerektiğini belirtti.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Görüşmelerin ardından kanun teklifinin ikinci bölümü üzerindeki görüşmelere geçildi.

milligazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum