Memurlar uyarıyor! Bu gidişle 2 memur maaşı 1 işçi maaşı edecek

Memurlar uyarıyor! Bu gidişle 2 memur maaşı 1 işçi maaşı edecek
En düşük memur maaşı Temmuz'da 22 bin olursa yıllık ortalaması 16.250 TL olacak işçinin ise 32.500 TL yani memurun yıllık bazda 2 katı maaş almış olacak.

Hangi kritere göre hesaplarsan hesapla sonuç aynı maaş erimiş. En düşük memur maaşı asgari ücretin 2.5 katından 10.500 TL ye (açlık sınırı) gelmiş. O dönem asgari ücret alan kamu taşeron işçi bu gün 1 Ocak'tan itibaren maaş+tediye+ikramiye ve sosyal haklarla 30 bin TL ortalama gelire sahip yani en düşük memur maaşının 3 katı. Temmuzda bu rakam 35 bin TL olacak. 

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

Eriyen maaşı eski durumuna gelmesi için güncel asgari ücretin (Temmuz'da en az 12 bin TL olacağı söyleniyor) 2,5 katına 30 bin TL ye yükseltilmesi gerekir. 

Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan Hak-İş kongresinde ''en düşük memur maaşını en düşük kamu işçisi maaşından aşağı kalmayacak şekilde düzenleyeceğiz'' dedi. Bu dengenin sağlanabilmesi için kamu işçisine verilen ikramiye tediye ve sosyal haklar memura da verilmelidir. 

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

Aksi durumda en düşük memur maaşı Temmuz'da 22 bin olursa yıllık ortalaması 16.250 TL olacak işçinin ise 32.500 TL yani memurun yıllık bazda 2 katı maaş almış olacak diğer bir deyimle 2 memur maaşı 1 işçi maaşı edecek

NOT: Haberimiz hakkında düşüncelerinizi yorum olarak ekleyebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
62 Yorum