Seyyanen zamda işte Meclis'te konuşulan 2 senaryo

Seyyanen zamda işte Meclis'te konuşulan 2 senaryo
MHP lideri Devlet Bahçeli'nin seyyanen zam teklifinin ardından yeni kulis bilgisi geldi. İddialara göre Meclis'te emekliye seyyanen zam için iki senaryo konuşuluyor.

Milyonlarca emekli maaşlarına yapılacak zam oranının netleşmesi için tüm dikkatini Meclis'ten geçecek yasaya çevirdi. Meclis Genel Kurulu'nda dün ertelenen zam teklifi görüşmeleri saat 14:00 itibarıyla başladı. Cumhur İttifakı ortağı MHP lideri Devlet Bahçeli'nin seyyanen zam çağrısının ardından Meclis'te konuşulan iki senaryo ortaya çıktı.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

BAHÇELİ'DEN 8 BİN TL SEYYANEN ZAM TALEBİ
MHP lideri Devlet Bahçeli dün TBMM'deki grup toplantısında seyyanen zam çağrısı yaptı. Yapılan yüzde 25 zammın yeterli bulunmadığını belirten Bahçeli "Açık ve samimi teklifimiz, memur maaşlarına ilavesi planlanan 8 bin 77 liralık seyyanen artışın kök ücrete ve aynısıyla emekli maaşlarına yansıtılması beklentimizdir" şeklinde konuştu.

ZAM İÇİN İKİ SENARYO KONUŞULUYOR
Yenişafak'ta yer alan habere göre Meclis kulislerinde, emekliye olası maaş artışı için iki senaryo konuşuluyor.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

İlk senaryoda yüzde 25’lik zammın dışında, emeklilerin sadece kök aylıklarına seyyanen 2 bin TL ila 3 bin TL arasında bir ilave yapılması üzerine kurulu. Bu senaryoya göre, ilave zamlar kök aylıklarına yapılacağı için her emekliye farklı şekilde yansıyacak. Bu şekilde en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL olmasının ardından oluşan maaş dengesizliği ortadan kaldırılacak.

İkinci senaryoda ise; emekli aylıklarına yapılacak zam tüm emeklilerin kök aylıklarına yüzdelik bazda yapılacak. İlave zam oranının yapılacak görüşmelerin ardından şekillenmesi bekleniyor.

Yenişafak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
8 Yorum