Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz'dan memur zam tahmini

Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz'dan memur zam tahmini
A Haber canlı yayınında konuk olan Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz memur maaş zamlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Memur ve emekli maaşlarıyla ilgili torba yasa pazartesi gününden itibaren her an Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderilebilir.

En düşük memur maaşı 22 bin lira olacak. Bu da yaklaşık yüzde 85 zam anlamına geliyor.

Peki bu rakamın üzerinde kalan memurlara ne kadar zam verilecek? Zamlardan emekliler nasıl etkilenecek? Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz, A Haber canlı yayınında konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İşte o açıklamalardan satır başları;

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

En düşük memur maaşına HAK-İŞ toplantısında Sayın Cumhurbaşkanı kamu işçisinden düşük kalmayacak şekilde enflasyona ezdirmeyecek şekilde hakkaniyetli bir zam yapılacağı müjdelerini vermişti bize.

Buna göre taban aylığını 15 bin TL'ye çıkarılacak daha sonrasında enflasyonla refah payı eklenmiş olacak. Oransal bazda yüzde 86'ye varan bir zam söz konusu. Fakat bununla ilgili üst kademede olanlar nasıl zam alacak? İşte orada da bir formülasyon var..

Memurun görevine ünvanına derece ve kademesine göre bazı zamlar yapılacak buna seyyanen zam da eklenmesi söz konusu. Bununla ilgili enflasyon verisi haziran ayında belirleyici unsur ama şu an haziran ayı net olmadığı için önümüzdeki hafta netleşeceğinden dolayı kabaca söylüyorum 5 aylık 13.13'lük bir fark var bu kesin cepte.

ÖĞRETMEN MAAŞI NE KADAR OLACAK?

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Yani bir öğretmenimiz 1'in dördüncü kademesinde ise şu an 15 bin 793 TL maaş alıyor 5 aylık enflasyon verisiyle 17 bin 866.62 lira bu kesin cepte ama bunun üzerine bir refah payı ve seyyanen bir zam eklentisi söz konusu.

Yüzde 30 ile 35 arasında bir refah payı ile beraber zam beklentisi var. Kulis haberlerine göre buna eklenti olarak 5 bin TL, 7 bin TL veya 8 bin TL de seyyanen bir zam olasılığı var. Dolayısıyla her derece kademede olan memurlarımızın maaşları farklı oranda artmış olacak.

Yine SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinde de buna benzer bir yöntem olacak. Çünkü onlardaki maaş zamlarıyla alakalı 7 bin 500 TL'ye nisan 2023'te artırılmıştı o dönemde 7 bin 500 TL'nin üzerinde maaş alanlara bir zam yapılmamıştı.

A Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.