Staj ve çıraklık çalışmalarının emeklilikten sayılması TBMM gündeminde

Staj ve çıraklık çalışmalarının emeklilikten sayılması TBMM gündeminde
Staj ve çıraklık sigortasındaki mağduriyet TBMM'de konuşuldu. Çıraklık veya öğrencilik sırasındaki staj çalışmaları emeklilik hesaplanması Meclis'te dile getirildi. Adana Milletvekili Zülfikar İnönü TÜMER, TBMM'de yaptığı konuşmasında staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının sesini dile getirdi.

Staj ve çıraklık sigortasındaki mağduriyet TBMM'de konuşuldu. Çıraklık veya öğrencilik sırasındaki staj çalışmaları emeklilik hesaplanması Meclis'te dile getirildi. Adana Milletvekili Zülfikar İnönü TÜMER, TBMM'de yaptığı konuşmasında staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının sesini dile getirdi:

'Sayın Başkan, bilindiği gibi çıraklık veya öğrencilik sırasındaki staj çalışmalarından kaynaklanan sigortalık başlangıçları ve prim gün sayıları emeklilik hesabında dikkate alınmamaktadır. Sigorta Güvenlik Mevzuatına göre 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu’nda belirtilen aday çırak, çıraklar hakkındaki iş kazası ve meslek hastalığı ve hastalık sigortası meslek liselerinde okumaktayken veya yükseköğrenimleri sırasında staja tabi tutulan öğrenciler hakkında ise iş kazası ve meslek hastalığı sigorta hükümleri uygulanmaktadır. Çırak ve stajyer öğrenciler uzun vadeli sigorta kolları olarak nitelendirilen malullük, yaşlılık, ölüm, emeklilik sigortalılık kollarına tabi değildirler. Ülkemizin son şartlarında ve emekliliğin uzun sürece yayıldığı göz önüne alınarak milyonlarca kişiyi olumsuz etkileyen bu durum gözden geçirilmeli, çıraklık veya öğrencilik sırasındaki staj çalışmaları emeklilik hesaplanmasında ilk işe giriş tarihi olarak hesaplanmalıdır.'

Kamubiz.com ÖZEL HABER

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.