6 bin başpolis, komiser yardımcısı olmak istiyor!

6 bin başpolis, komiser yardımcısı olmak istiyor!
Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan başpolisler, sivilden komiser yardımcısı alımının sonlandırılması talep etti.

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan başpolisler, sivilden komiser yardımcısı alımının sonlandırılması talep etti.

KOMİSER YARDIMCISI OLMAK İSTİYORLAR

Emniyet Genel Müdürlüğüne (EGM) başvuran başpolisler Emniyet Teşkilatının komiser yardımcısı ihtiyacının, sivilden değil kendilerinden karşılanmasını istedi.

2020 YILINA KADAR ALINACAK

Başvuru dilekçelerinde, yetkililerin 2015 yılında yaptığı açıklamada, komiser yardımcılarını 2020 yılına kadar sivilden alacağız şeklindeki açıklamasına dikkat çeken başpolisler, ayrıca geçtiğimiz hafta içinde medyada sıkça yer alan ve toplumda infial etkisi yaratan, sivilden alınarak 1.5 yıl önce rütbe verilmiş E.E. isimli bir komiser yardımcısının Karaman'da bir kokoreççide önce garsonun kulağını çekip tokat atmasını, daha sonra da işyeri sahibine yumrukla saldırmasını hatırlatıp, Egm'den sivilden komiser yardımcısı alınması yanlışının ve haksızlık yaratan bu uygulamanının sonlandırılmasını talep etti.

LİYAKAT SAHİBİ 6 BİN BAŞPOLİSİZ

Başvuru dilekçelerinde ayrıca, 2011 yılında yapılan sınav ve eğitim sonrası polis memurunun üstü, komiser yardımcısının astı olarak başpolis memuru rütbesini almaya hak kazandıklarını belirten başpolisler, kendilerine asaleten kanunla verilen 7 ayrı amir görev unvanına sahip olduklarını, bu görev unvanlarının bir çoğunun başkomiser görev unvanlarından olduğunu, bu unvanlarda 7 yıldır başarıyla görev yaptıklarını, en az 17-18 yıllık meslek geçmişine sahip olduklarını, liyakat sahibi 6 bin başpolis olarak, kısa süreli eğitimlerle sivilden tecrübesiz komiser yardımcısı alınmak yerine kendilerinin sınavsız olarak komiser yardımcısı yapılmalarını talep ettiler.

https://forum.memurlar.net/konu/2310251/

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum