AYM Polislere 3600 Ek Göstergeyi Görüşecek! Emniyet-Sen Açıkladı

AYM Polislere 3600 Ek Göstergeyi Görüşecek! Emniyet-Sen Açıkladı
Anayasa Mahkemesi (AYM) polislerin 3600 ek gösterge davasını ne zaman görüşecek. İşte Emniyet-Sen'in konuya ilişkin açıklaması:

Anayasa Mahkemesi (AYM) polislerin 3600 ek gösterge davasını ne zaman görüşecek. İşte Emniyet-Sen'in konuya ilişkin açıklaması:

HAKLIYIZ VE HAKKIMIZI ÇOK YAKINDA ALACAĞIZ!..

YAKLAŞIK İKİ SENEDİR BEKLİYORUZ.

EVET KARAR VERİLİYOR ARTIK, DANANIN KUYRUĞU ÇARŞAMBA GÜNÜ KOPUYOR!..

AYM 13 ARALIK'TA BAŞVURUYU GÖRÜŞECEĞİNİ AÇIKLADI. HAYDİ HAYIRLISI BAKALIM..

SÜREÇ NASIL GELİŞMİŞTİ?

Biliyorsunuz, açtığımız dava sonucunda AYM kararıyla iptal ettirdiğimiz 2200 ek göstergeden sonra, bu sefer siyaset kurumunu harekete geçirerek, 3000 ek göstergeyi de iptali için Anayasaya Mahkemesine taşımıştık.

Anayasa Mahkemesi bu başvuruyu 09 Şubat 2017 günü yapacağı genel kurul toplantısında karara bağlayacağını duyurdu ve bizler konuyu yakından takip etmek için yine Ankara’ya taşındık. 08 Şubat 2017 günü Ankara’daydık. Konuyu çok yakından takip ettik. 08 Şubat günü ilerleyen saatlerde duyduk ki; Emekli Emniyet Müdürleri Derneği karar aşamasına gelen dosya için dilekçe verecekmiş diye. Tabii buna bir anlam veremedik. Çünkü kendilerinin bu davayla bir alakaları yoktu, çünkü kendilerinin ek göstergesi 3000 değildi. 09 Şubat günü nihai kararı beklerken, bir de öğrendik ki, Anayasa Mahkemesi, TEMÜDDER Genel Başkanının verdiği dilekçeden kaynaklı, tarafları dinlemek için sözlü görüşme kararı alarak, karar vermeyi erteledi. İlk yorumlarımız şu oldu tabii; Emekli Emniyet Müdürleri Derneği pişmiş aşa su kattı..!!! Sağ olsunlar, yine yaptılar yapacaklarını..!!!

Dilekçelerini okuyunca şaşırdık mı? Tabii ki de hayır. Yazdıklarından; “Polis Memurları 3600 ek göstergeyi alırlarsa, bizimle eşit duruma gelirler, bizler sosyal, ekonomik ve kültürel yönden etkileniriz, külfetimize karşı edinmiş olduğumuz 3600 ek göstergemizi, külfet ödemeyen memurun alması düşünülemez” anlamı çıkıyordu. Buna niye şaşıracaktık ki, bu güne hiçbir fayda görmediğimiz kişilerden ancak bu beklenirdi. Bunu çok sorun etmedik farkındaysanız. Neyse ki, aşılmayacak bir sorun değil bu.

Gelinen noktada ise, genel kurul konuyu tekrar gündemine amdı ve kararını önümüzdeki çarşamba günü verecek.

BU HAKSIZLIĞIN AYM'YE TAŞINMASINDA İLK GÜNDEN İTİBAREN GÖSTERDİĞİMİZ YOĞUN TAKİBİ SÜRDÜRÜYORUZ VE KAZANACAĞIZ.

ÇÜNKÜ BU BİZİM DE HAKKIMIZ!..(emniyetsen)

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.