Bayan Polislerin Sorunları!

Bayan Polislerin Sorunları!
Emniyet teşkilatında görevli kadın polisler, gece gündüz görev başında. Bayan polisler, ailelerine karşı taşıdıkları sorumlulukların yanı sıra vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak için de gece gündüz demeden görev yapıyorlar. Bu konuya duyarlılık gösteren İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, kadın polis memurlarının sorunlarını ve çözüm önerilerini araştırdı.

Emniyet teşkilatında görevli kadın polisler, gece gündüz görev başında. Bayan polisler, ailelerine karşı taşıdıkları sorumlulukların yanı sıra vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak için de gece gündüz demeden görev yapıyorlar. Bu konuya duyarlılık gösteren İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, kadın polis memurlarının sorunlarını ve çözüm önerilerini araştırdı.

İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, kadın polis memurlarının sorunlarına el attı. İstanbul'da görevli bin 900 kadın polis memuruyla tek tek görüşüldü. Kadın polislerin sorunlarını dinleyenler ise kadın emniyet müdürleri ve amirleriydi. Evli kadın polis memurlarının tek şikayeti kocaları ve çocukları. İş yükünün yanında evde eşlerinin kendilerine yardımcı olmamaları ve çocuklarının kreş hizmeti alamaması.

KREŞ BÜYÜK SORUN

Evli olan kadın polis memurları, zorlu mesai şartlarının dışında, eşlerinin evlerinde kendilerine yeterince destek olmadıklarını iş yükünün yanı sıra ev yükününde sırtlarında olduğunu söylediler. Kadın polisler yoğun tempoya rağmen çalışmaktan şikayetçi olmadıklarını söylerken, akıllarının çocuklarında kaldığını belirtti. Kreş eksikliği nedeniyle çocuklarını zaman zaman sorun çıkardıklarını ifade etti.

CÖZÜM ÜRETİLECEK

- Kadın emniyet müdürleri tarafından tek tek dinlenen kadın polis memurlarının, genel sorunları tespit edilerek rapor hazırlanacak.

- Hazırlanan raporlar doğrultusunda da kadın polislerin çözülmesi mümkün olan sorunlarının çözümü için gayret gösterilecek.

AA

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.