EGM'ye 10 bin polis, Adalet Bakanlığı'na 10 bin memur alınacak

EGM'ye 10 bin polis, Adalet Bakanlığı'na 10 bin memur alınacak
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'den personel alım müjdesi geldi. Bakan Soylu katıldığı POMEM Mezuniyet Töreni'nde 10 bin yeni polis alınacağını, Bakanı Gül ise CNN Türk'te, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesine 10 bin personel alımı gerçekleştirileceğini söyledi.

Adalet ve İçişleri bakanlığına 20 bin personel alınacak. 2019 yılında Adalet ve İçişleri Bakanlığına 10 bin polis ve 10 bin infaz koruma memuru, zabıt katibi, mübaşir, hizmetli, şoför, teknisyen alınacak. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mamak Belediyesi Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen "Elmadağ Şehit Mustafa Büyükpoyraz Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü 22. Dönem POMEM Mezuniyet Töreni"ne katıldı.

10 BİN YENİ POLİS ALIYORUZ, MÜRACAATLARI TAMAMLADIK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuşmasında 'Yeni bir 10 bin polis daha alıyoruz, müracaatlarını hemen hemen tamamladık' dedi.

ADALET BAKANLIĞINA 10 BİN PERSONEL ALINACAK

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, CNN Türk'te personel alımı ile ilgili açıklamada bulundu.

Adalet Bakanlığı personel alımları ile ilgili "vatandaşlar merak için personel alımları ne zaman yapılacak?" sorusuna ise "Adalet Bakanlığı ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesine 10 bin personel alımı gerçekleştireceğiz.

Bu alımların ne zaman yapılacağına dair net bir tarih vermem uygun olmaz ancak çalışmalar devam ediyor yakın zamanda gerekli bilgiyi kamuoyu ile gerekli birimlerimiz paylaşacaktır.

İnfaz koruma memuru halk arasında gardiyan olarak bilinir, zabıt katibi, mübaşir, hizmetli, şoför, teknisyen ve daha birçok pozisyonda istihdamlarımız olacak" ifadelerini kullandı.

AA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum