Emekli polis ikramiyesi 200 bin liraya çıkacak açıklaması

Emekli polis ikramiyesi 200 bin liraya çıkacak açıklaması
Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, TBMM Genel Kurulunda gündeme dair yaptığı konuşmasında, Polis Bakım ve Yardım Sandığı POLSAN'a zorunlu üyelik gerçekleştikten sonra, yapı da daha güçlendikten sonra emekli ikramiyelerinin 200 bin liraya çıkacağını açıkladı. İşte açıklamanın tamamı:

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU BAŞKANI SÜREYYA SADİ BİLGİÇ (Isparta) – Teşekkür ediyorum Sayın Başkan.

Evet, teklifin bütününe baktığımızda toplumumuzun değişik kesimlerini ilgilendiren önemli düzenlemelerin olduğunu söylemek mümkün. Bunlardan 1’inci maddeye baktığımızda, bu POLSAN’la yani Polis sandığıyla ilgili olan madde. Öncelikle, burada Anayasa’ya aykırılıkla ilgili birtakım iddialar oldu, bu, gerçeği yansıtmıyor. Çünkü gene POLSAN’ın yapısına benzer sandıklar var. Ne var? OYAK var, İLKSAN var. İLKSAN’la ilgili olarak Afyonkarahisar İdare Mahkemesinin Anayasa Mahkemesine yapmış olduğu bir başvuru vardı bu zorunlu üyeliğe ilişkin. Bununla ilgili olarak 3 Ocak 2018 tarih ve 30290 sayılı Resmî Gazete’de yayınlanan 29 Kasım 2017 tarihli Anayasa Mahkemesinin kararına baktığımızda bu zorunlu üyeliğin hukuka uygun olduğu ve Anayasa’ya aykırı olmadığı hüküm altına alınmıştır. Bu çerçevede de benzer bir yapıya sahip olan POLSAN’da Anayasa Mahkemesinin bu kararına baktığımızda hiçbir şekilde Anayasa’ya aykırılığı noktasında bir iddiada bulunmak mümkün değil zorunlu üyelikle ilgili olarak.

Burada amaç nedir? Kamu düzeni ve güvenliğinden sorumlu Emniyet Genel Müdürlüğü mensuplarımızın sosyal ve ekonomik yardımlar sağlaması üzere kurulan bu Polis Bakım ve Yardım Sandığının daha güçlü bir yapıya kavuşturulması. Şu an itibarıyla baktığımızda 45 bin civarında üyesi var, bütün teşkilat mensuplarımızla 288 bin civarında ve bugüne kadar baktığımızda da burada emniyet mensuplarımıza 2018’in Aralık ayına kadar 5.300 kişiye toplamda 601 milyon lira emeklilik yardımı yaptığını görüyoruz. Yapılan emeklilik yardımı 120 bin lira civarında ama bu zorunlu üyelik de gerçekleştikten sonra, yapı da daha güçlendikten sonra emekli ikramiyelerinin 200 bin liraya çıkacağı hesaplanıyor. Onun dışında 830 emniyet mensubumuza da bugüne kadar sandıktan 24 milyon lira civarında maluliyet ve vefat yardımı yapıldığını görüyoruz. Ayrıca da 66 bin emniyet mensubuna da 920 milyon lira da sandığın borçlanma yardımı yaptığını görüyoruz. Onun dışında şehit yakınlarına, onların ailelerine yönelik sandıktan 4 milyon 800 bin lira bir yardım yapıldığını da görüyoruz ve bu hâliyle baktığımızda da hakikaten emniyet mensuplarımızın sosyal haklarının, emeklilik süreçlerinin güçlendirilmesi açısından önemli.

Kamubiz.com ÖZEL /ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
11 Yorum