Emniyet sivil memurların sorunları Meclis gündeminde

Emniyet sivil memurların sorunları Meclis gündeminde
Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan sivil memurların talepleri 27 Kasım 2019 tarihinde Meclis Genel Kurulunda dile getirildi.

BEDRİ YAŞAR (Samsun) – Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; 144 sıra sayılı Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin 6’ncı maddesi üzerinde vermiş olduğumuz değişiklik önergesi hakkında grubumuz adına söz almış bulunuyorum...Tabii, polislerimizle beraber çalışan teknisyenlerimiz var, teknisyen yardımcılarımız var. Aynı bina içerisinde, aynı kurumun içerisinde, aynı mesai saatleri içerisinde çalışan teknisyenlerimizin de çok ciddi sorunları var. Size en basitinden bir tanesi söyleyeyim: Geçtiğimiz gün Samsun’da bu manada görev yapan 3 arkadaşımız geldi, dedi ki: “Biz de aynen diğer arkadaşlarımız gibi, aynı şartlarda görev yapıyoruz; silahlarımız var. Onlar emekli oldukları zaman silahlarını, taşıma ruhsatı çerçevesinde, taşıma imkânlarına sahipler ama biz teknisyenlerin görev süresi bittiği andan itibaren taşıma ruhsatları iptal oluyor; taşıma ruhsatlarımız otomatikman bulundurmaya dönüyor. Bizim, bundan dolayı, gönlümüz kırık. Aynı şartlarda görev yapıyoruz, aynı mesaiyi yapıyoruz, aynı şeylerle muhatap oluyoruz; dolayısıyla, hiç olmazsa bizim silahlarımızda da taşıma ruhsatlarımız olsun; şerefle, yıllarca taşıdığımız silahlarımızı emekli olduktan sonra da taşıyalım.” Ben tekrar söylüyorum: Bu görüşmeler yapılırken bu yönde de bir önerge verirseniz bunu da destekleyeceğimizi şimdiden ifade ediyorum.

FAHRETTİN YOKUŞ (Konya) – Bugün polislerimiz huzursuzdur. Polislerimiz huzur bulamadığı sürece Türk milleti de huzur bulamaz. Onun için, bu milletin huzur bulması için polis teşkilatımızın, onların huzur bulması lazım. Onlar her türlü sosyal, ekonomik hakkı hak ediyorlar. Allah aşkına, gelin, bu insanlara sahip çıkalım. Nerede verdiğiniz 3600, nerede, kaç yıl oldu, niye bekliyorsunuz? Ben söylemiyorum,  kim söylüyor? Kamu Denetçiliği Kurumu söylüyor, diyor ki: “Polislerin yüzde 27’si masabaşında çalışıyor.” Kardeşim polis mesleğinde masabaşı çalışma var mı? Niye bunları sivil memurlar yapmaz, niye düzenleme getirmezsiniz? Lafa gelince “Ben Genel Müdürlük yaptım, bakanlık yaptım.” Maşallah. Hangi sorunu çözdünüz? Hele hele sivil memurların neyini çözdünüz? Bugün emniyette 10 bin sivil memur var, iş tanımı yok, 300 tane mahkeme kararı var bunların iş tanımının yapılması için. On altı yıldır sınav açılmaz... Yani tanımları yapılmamış, hakları verilmemiş, insan muamelesi görmeyen 10 bin evladımız var. Ha, bunların çoğu yurtlardan gelme, yurt çocukları. “Teknisyen yardımcısı” diyorsunuz, çaycılık yaptırıyorsunuz, tuvalet temizliği yaptırıyorsunuz.

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum