Mahkemeden maçlarda görev alan polislere tazminat için flaş karar

Mahkemeden maçlarda görev alan polislere tazminat için flaş karar
Türkiye Futbol Federasyonunun spor müsabakalarında görev alan polisleri ilgilendiren mahkeme kararı. Süper lig maçlarında görevli Polis memurları ilgilendiren karar Rize Asiye Hukuk Mahkemesinden geldi. Karar ile maçlarda görevli polisler lehine 3 bin 427.5 lira ve bu tutar üzerinden hesaplanacak yüzde 20 inkar tazminatı ödenecek.

Davacı vekilinin mahkemeye sunmuş olduğu dava dilekçesi ile özetle, müvekkilinin Rize Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru olduğu, Çaykur Rize Spor'u 2013/2014 ve 2014/2015, 2015/2016 Riza İcra Müdürlüğü'nün 2017/9023 Esas sayılı icra dosyası ile başlattıkları ilamsız takibine karşı borçlu davalının borçlu olmadıklarından bahisle, itiraz ettiğini icra müdürlüğü tarafından takibin durdurulmasına karar verildiğini, davalı borçlu itirazında haksız ve kötü niyetli olduğunu, aynı konu hakkında Riza 2. ASHM'nin 2015/370 esas sayılı dava dosyasında yargılama yapıldığını ve yargılama neticesinde açılan davalarının kabulüne karar verildiğini, davacının görev alınan tarihlere ilişkin tutanaklarda isminin geçmediğinden vekiline ödeme yapılmaması ediminin karşılıksız kalması anlamına geleceği gibi hakkaniyet ve iyi niyet kuralları ile bağdaşmayacağını bu nedenle davalı borçlu tarafından haksız ve kötü niyetli itirazın iptali ile alacak miktarlarının likit ve belirlenebilir olduğundan lehlerine takip miktarının %20'si oranında icra inkar tazminatına hükmedilmesini talep ve dava etmiştir. 

memurlar.net

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.