Müstafi sayılan ve istifa etmiş polis memurları atama bekliyor

Müstafi sayılan ve istifa etmiş polis memurları atama bekliyor
ağustos 2017 de ohal sürecindeki istifalarda müstafilik sorunu yaşanmaması adına 657 md. 96 da gerekli düzenlenme yapılmıştır.isteksizce bırakmak zorunda olduğum mesleğe yeniden atanmak istediğim de ohal sürecinde müstafiliğim önümde engel olmaktadır. (97 md d bendi) Tbmm’nin içişleri bakanlığının yada cumhurbaşkanlığının ilgili kanun,konu hakkında müstafi olan memurlar lehine çalışma yapmasını ve mesleğimize kavuşmayı diliyorum.

Agustos 2016 tarihinde özel harekat branşlı memur olarak atandığım ilimden Ohal sürecinde doğum yılı ve bekar olmam sebebi ile asalet tasdik olmadan ikinci bir atamaya 12 ay geçici görevlendirme ile tabi olduk,şubemde evli olup doğum yılı aynı olan personel varlığı ve nişanlı oluşum düğün tarihini beklemem dolayısıyla ilgili birimlere durumumu aktardım,şube müdürümüzden netice alınacağı geri dönüşü ile tekrar görüşme sağlayıp atamanın iptali yada ertelenmesini evliliğimin ardından gönüllü dilekçe yazıp şark görevine gideceğimi belirttiğimde istifa etmemi yada başka bir hayat kurabileceğimi atamam hususunda yapacak birşey olmadığını belirtti.sonraki süreçte,Görev istirahatli olduğum gün idari büro tarafından aranılarak acil şubeme gelip ilişik kesmem gerektiği aksi takdirde gıyabımda ilişik kesileceği ve evime polis zoruyla gelinip silahıma el konulacağı bana bu ilişiğimi kesme durumunun bir gün öncesinde tebliğ edildiği ne yazılı nede sözlü olarak tebliğ edilmediğini söylememe rağmen telefonda mesai bitimine kadar subeye gel denildi, kurmak üzere olduğum yuvamı yıkamayacağım için bir nevi mesleğimi bırakma yoluna sürüklendim. İstifa mı il emniyet müdürlüğünde yazarak meslekten çekildim.fakat subat 2017 de gerçekleşen bu olayda ohal olması sebebi ile bakanlık onayını beklemeden müstafi olarak ayrılmak zorunda kaldım.ağustos 2017 de ohal sürecindeki istifalarda müstafilik sorunu yaşanmaması adına 657 md. 96 da gerekli düzenlenme yapılmıştır.isteksizce bırakmak zorunda olduğum mesleğe yeniden atanmak istediğim de ohal sürecinde müstafiliğim önümde engel olmaktadır. (97 md d bendi) Tbmm’nin içişleri bakanlığının yada cumhurbaşkanlığının ilgili kanun,konu hakkında müstafi olan memurlar lehine çalışma yapmasını ve mesleğimize kavuşmayı diliyorum.hiç bir memur binbir zorlukla girdiği mesleğini sebepsiz yere müstafi olarak bırakmak istemez gerek ohal dönemi gerekse 15 temmuz öncesi fetöcü yöneticilerin yıldırma caydırma mobbing yapmaları sebebiyle ayrıca yaşadığı sorunlar sebebiyle sıralı amirlerinden yardım eli alamayan kişiler bu durumlara düşmüştür ve mesleklerinden el çektirilmek zorunda kalmışlardır.sayısı binleri bulan ve aşan müstafi ve istifa etmiş polis memurları ve amirleri gerekli yardımları sizler vasıtasıyla talep etmektedir.

Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum