Polise 3600 ek göstergenin bütçeye yükü ne kadar?

Polise 3600 ek göstergenin bütçeye yükü ne kadar?
15 yıldır polisle aynı bakanlığa bağlı aynı eş değer görev yaptığı 1995 yılında bir kereye mahsus tahsil gözetilmeden jandarmaya verildiği gibi aynı kanunun polise de uygulanması için yüzlerce kanun teklifi metni hazırlayıp mecliste grubu olan siyasi partilerin temsilcilerine verdik.

Arkadaşlar yaklaşık 15 yıldır polisle aynı bakanlığa bağlı aynı eş değer görev yaptığı 1995 yılında bir kereye mahsus tahsil gözetilmeden jandarmaya verildiği gibi aynı kanunun polisede uygulanması için yüzlerce kanun teklifi metni hazırlayıp mecliste grubu olan siyasi partilerin temsilcilerine verdik. Bunun yanında binlerce vekile, cimere bimere, akime, bakanlara, komisyonlara, basın kuruluşlarına yardımcı olmaları için mail faks çektik ama bugüne kadar sonuç alamadık. 

Bizler ek gösterge 3600 verilmesi halinde ortalama 500 tl emekli maaşlarımıza yansıyacağını siyasilere ilettik. Siyasilerde mevcut ne kadar emekli olduğunu hesaplamadan kabaca hesaplarla bütceye yükü hesapladı. Ama burada gözden kaçan en önemli husus EMEKLİNİN DÖRT KATI ÇALIŞANLARIN MAAŞLARINDAN 130-150 TL PARANIN KESİLECEĞİNİ kimse dikkate almadı. Bu iki kriterindeki verilecek ve kesilecek meblağlar toplandığında bütceye herhangi bir yük getirmeyeceğini çalışan ve emekli polis sayılarını net bir şekilde ortaya çıkıp yapılan hesaplamaları siyasilere sunmadık. 

Özellikle EGM "ün bu konuda gerçekci net bir çalışmayı kısa zaman içinde yapıp polisin ek gösterge 3600 kanun tasarısı veya teklifi yapan vekillerimize veya en kısa yoldan sayın Cumhurbaşkanımıza bu bilgileri içeren bilgiler sunulursa en yakın zamanda mutlu sona ulaşacağımıza inanıyorum. Bu çalışmanın en yakın zamanda yapılması için hep birlikte Egm ye çağrıda bulunmamız ve Egm nin bu çağrılarımıza olumlu cevap vermesi önem arzetmekterdir. 

Bu durumda en büyük görev çalışan arkadaşlarımıza düşmektedir. Egm yi harekete geçirmek için Egm ye sunulmak üzere bağlı bulundukları il emniyet müdürlüklerine dilekçe yağmuruna tutmalarında yarar görüyorum.

Emekli Polis Ahmet YÜCEL

Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum