Polislere 3600 ek gösterge ve fazla mesai ücreti verilecek mi?

Polislere 3600 ek gösterge ve fazla mesai ücreti verilecek mi?
Polislere 3600 ek gösterge verilmesi, çalışma koşullarının iyileştirilmesine ve Polis memurlarının mesai saatleri ve ödemelerine ilişkin soru önergesi verildi. Polislerimize neden 3600 ek gösterge verilmemektedir? 8 saati aşan vardiyalarda kamu memurları ek ücret almaktayken polis memurlarına ek ücret verilmediği doğru mudur? Ek ücret ödemesi yapılmamasının gerekçesi nedir? 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 
Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. 
Şenol BAL / Ankara Milletvekili 
13 Aralık 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “İkinci Yüz Günlük Eylem Planı” açıklanmıştır. Eylem planı incelendiğinde polislerimize 3600 ek gösterge verilmesi hususunda ya da polislerimizin uzun süredir tartışılan çalışma koşullarında iyileştirmeler yapılması konusunda herhangi bir düzenleme yapılmadığı görülmektedir.  Milletimizin huzurunu sağlamak için kendi huzurundan vazgeçen, ağır çalışma koşulları altında gerektiğinde canını ortaya koyan, devletimizin bekasi uğruna mücadele eden polislerimize yapılan bu haksızlık tüm Türk halkında kaygı uyandırmaktadır. 
Kasım ayında Plan ve Bütçe Komisyonunda “Polislerle ilgili biz 3600 konusunda söz verdik, bunu yerine getireceğiz. Bu sözün arkasındayız" açıklamasını yapmıştınız. Sözünüzün arkasında durmanız ve polisimize sahip çıkmanız Türk Milletine karşı birincil sorumluluğunuzdur. 
Bu bilgiler çerçevesinde; 
1)
Canımızı, malımızı, namusumuzu emanet ettiğimiz polislerimize neden 3600 ek gösterge verilmemektedir? 
2) Polislerimizin çalışma koşullarında iyileştirmeler neden yapılmamaktadır? 
3) İçişleri Bakanı olarak verdiğiniz sözlerin, hazırlanan eylem planlarında dikkate alınmıyor olmasının sebebi nedir?

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 
Aşağıda belirtilen sorularımın, İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını Anayasamızın 98. ve TBMM İç Tüzüğünün 96. maddeleri gereğince saygılarımla talep ederim. 11/12/2018 
Av. Mahmut Tanal / İstanbul Milletvekili 
Polis memurlarının çalışma düzeniyle ilgili olarak; 
1-)
Önerge tarihi itibariyle Türkiye'de kaç polis memuru görev yapmaktadır? Görev süreleri günde kaç saattir? 
2-) Diğer kamu memurları günde 8 saat çalışırken, polis memurlarının gece-gündüz vardiya ile 12 saat çalıştığı doğru mudur? 
3-) Diğer kamu memurları ile polis memurları arasındaki çalışma düzeni farkı neden kaynaklanmaktadır? 
3-) 8 saati aşan vardiyalarda kamu memurları ek ücret almaktayken polis memurlarına ek ücret verilmediği doğru mudur? Ek ücret ödemesi yapılmamasının gerekçesi nedir? 
4-) Polis memurlarının istirahatli zamanlarında ek göreve gönderildiği doğru mudur? Bunun için ek görev ücreti verilmekte midir? Verilmiyorsa gerekçesi nedir?

Kamubiz.com ÖZEL /ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum