Polislerin ilave 100 TL ödemesi ve emniyet hizmetleri tazminatı oranının artırılması TBMM gündeminde

Polislerin ilave 100 TL ödemesi ve emniyet hizmetleri tazminatı oranının artırılması TBMM gündeminde
Bilindiği üzere Emniyet Hizmetleri Sınıfında görev yaparken emekli olanlara (Çarşı ve mahalle bekçileri dahil) yapılan 100 TL. ödeme 2006 yılında belirlenmiş ve 12 yıla yakın zamandır bu tutar değişmemiştir. Konuya ilişkin dün TBMM'de konuşma yapan Ankara Milletvekili Ayhan Altıntaş, emniyet hizmetleri tazminatı oranına yüzde 40 ilave edilmesi gerektiğini ifade etti.

İYİ PARTİ GRUBU ADINA AYHAN ALTINTAŞ (Ankara) – Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; hepinizi saygıyla selamlıyorum. Bütçe kanununun Yükseköğretim Kurulu maddesi hakkında konuşmak istiyorum.

Bu vesileyle, emekli Emniyet  mensuplarının bir talebini kısaca dile getirmek istiyorum. Biliyorsunuz,  Emniyet hizmetleri yorucu, yıpratıcı ve yüksek risklidir. Emekli olduklarında da bu risk azalmaz, emekli personel, hakkında işlem yaptığı kişi ve grupların hedefi olmaya devam eder. 

Devlete ve halkımıza tüm varlığıyla hizmet etmiş ve canını dahi esirgememiş emekli ve emekli aylığı bağlanmayı hak eden polislerimizin, emekli maaşlarının düzenlenmesi hakkında istekleri vardır. 2006 yılında verilmeye başlanan, 100 TL olan iyileştirmenin aradan geçen on iki yıl sonunda güncellenmesini istiyorlar. 

Ayrıca Devlet Memurları Kanunu’nun 152’nci maddesine göre belirlenen emniyet hizmetleri tazminatı oranına yüzde 40 ilave edilmesini talep ediyorlar. Emekli olmuş personelin aylıkları yüzde 50 azaldığından, bu personelimizle birlikte, vefat etmiş olan polislerimizin geride kalan dul ve yetimleri de biraz olsun rahat nefes alabileceklerdir. Konuyu, Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığının gündemlerine alıp sonuçlandırmalarını beklemekteyiz.

Kamubiz.com ÖZEL /ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
9 Yorum