Polislerin terör tazminatı ve şark görev süresi değişecek mi?

Polislerin terör tazminatı ve şark görev süresi değişecek mi?
Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde yer alan şark görev süresine ilişkin CHP Artvin Milletvekili UĞUR BAYRAKTUTAN tarafından verilen soru önergesi TBMM Başkanlığına 19 Nisanda sunuldu. CHP tarafından verilen önergede, polis memurlarının şark görev süresi ile ilgili yeni bir düzenleme yapılıp yapılmayacağı ve şark görev süresi 6 yıl -7 yıl olan Polis memurlarına terör tazminatı soruldu

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 
 
Aşağıda belirtilen sorularımın İçişleri Bakanı sayın Süleyman SOYLU tarafından yazılı olarak cevaplandırılması hususunu; Anayasanın 98. ve İçtüzüğün 96. ve 99. maddeleri gereğince saygılarımla arz ederim. 
Uğur BAYRAKTATAN /Artvin Milletvekili 

Artvin İlinde görevli olan Polis memurlarımızın şark görev süresi 3 yıldan 6 yıla yükseldiği ifade edilmektedir. Sahil ilçelerinde ise bu süre 7 yil olarak belirlenmiştir. Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğiyle değiştirilen şark görev sürelerinin yeniden düzenlenip değiştirilmesi Polis memurlari tarafından beklenmektedir. Polis memurları görev sürelerinin diğer illere göre iki kat daha fazla olmasından dolayı terör tazminati talep etmektedir. ; 

Bu bağlamda; 
1-
Emniyet Hizmetleri Sinif Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hangi kriterleri gözeterek şark görev süresini belirlemektedir? 
2- Artvin İlimizde daha önce 3 yil olan görev süresi şimdi neden 6 yıla hatta sahil ilçelerimizde 7 yıla yükselmiştir? 
3- Şark görev süresi 6yil 7 yil olan Polis memurlarımıza terör tazminatı vermeyi düşünüyor musunuz? 
4- Şark görev süresi ile ilgili yeni bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz? 

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.