SİME-SEN'den emniyette görevde yükselme sınav müjdesi!

SİME-SEN'den emniyette görevde yükselme sınav müjdesi!
Sivil Memurlar Sendikası SİME-SEN'den yapılan açıklamaya göre Emniyet 2019 yılında görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavına hazırlanıyor. SİME-SEN tarafından açıklamaya göre 14 yıl aradan sonra Milli Eğitim Bakanlığı 15-30 Haziran arası Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınav Takvimi ilan edecek. İşte o açıklama:

SİME-SEN Genel Başkanı Serdar DURSUN, Genel Başkan Yardımcısı Yunus DUMAN, Genel Başkan Yardımcısı Mustafa YALÇINKAYA, Emniyet Şube Başkanı Mustafa AYÇELİK, Şube Başkan Yrd. İbrahim BECER ve Şube Bşk. Yrd. Sedat DEMİRCİ'den oluşan heyetimiz bu gün Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanı Sayın Ahmet ŞENGÜN'ü makamında ziyaret etmişlerdir.

MÜJDE... GÖREVDE YÜKSELME SINAVI GELİYOR

Üyelerine bu güne kadar yalansız, vaatsiz haber ve bilgi vermeyi ilke edinen sendikamız olarak ziyarette ;

1 - Bilindiği üzere EGM tarafından Taşra Teşkilatlarından Görevde Yükselmeye esas olacak Birim ihtiyaçları istenmiştir.  Bu hafta başında Emniyet Şubemizi tarafından Taşra Teşkilatlarından bildirilen sayıların yanlış anlaşıldığı, personel ihtiyacı sorulduğu gibi yanlışların olduğu anlatılmıştı. Yanlış anlaşılmaların düzeltilmesi için talimatın verildiğini Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği için sayıların alınması istenildiğini öğrenmiş bulunmaktayız.

2- Taleplerin toplanmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı ile sınav müfredatı, sınavın şekli ve sınavın yapılışı konusundaki istişareden sonra en geç Haziran 15-30 arası Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınav Takvimi ilan edilecektir.  (Sınav konuları belli olduktan sonra SADECE ÜYELERİMİZ İÇİN HAZIRLANAN GÖREVDE YÜKSELME SINAVI KİTABINIZ ÜCRETSİZ OLARAK SENDİKAMIZ TARAFINDAN ÜYELERİMZE DAĞITILACAKTIR. )

3- Görevde Yükselme Sınavının ardından Unvan Değişikliği yazılı sınav yapılmadan Mülakat ile bu yıl içerisinde yapılacaktır.

4- Görevde Yükselmeye Esas olacak sayı yaklaşık 400'ü aşkın  olacağı, Taşra Teşkilatından gelen talep sayıları ve 2828 atamalarının ardından atanan ama hakkından feragat edenlerden kesinleşmesinin ardından 500 civarında olacağı beyan edilmiştir. Teknik Hizmetler (THS) ve Genel İdari Hizmetler (GİHS) sınıflarında yükselme olacaktır. Yani sadece meslek sahibi olanlar değil (GİH memurları da açılacak sınavla alınacaktır.)

5- 3795 sayılı kanun kapsamında unvanların değişikliğinin Cumhurbaşkanlığı tarafından 657 Devlet Memurları Kanunun yeniden düzenlendiğini şu an için hukuken uygulanmasının mümkün olmadığı,

6- Şu an kampanya dahilinde MKE tarafından EGM personeline sunulan SAR9 silah kampanyasında ilk gün sivil memurların da bu kampanyadan yararlanmaları konusunda hem Emniyet Genel Müdürlüğüne hem de Makine Kimya Endüstrisi Kurumuna sendikamız olarak yazılar yazılmıştı. Bu konuda Genel Müdürlüğümüz tarafından olumlu görüş verildiği, hatta bu kampanyadan Sivil Memurlarında yararlanmalarının doğru olduğu konusunda MKE görüş bildirilmiş, ama son sözü söyleyecek olan MKE'den gelecek cevabın beklendiği öğrenilmiştir. Bu konuda hem sendikamıza gelen cevabı hem de EGM cevabını paylaşacağımızı ve takibini yapacağımızı bilmenizi isteriz.

Misafirperverliği ve konulara ilgili yaklaşımlarından dolayı Sayın Personel Daire Başkanımıza teşekkür ederiz.

Sime-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu

SİME-SEN tarafından yapılan bu açıklamanın ardından Emniyet Genel Müdürlüğü görevde yükselme sınavı açmak için illere şu resmi yazıyı yazdı

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum