Üniformalı polis memurları bıyık bırakabilecek resmi yazı

Üniformalı polis memurları bıyık bırakabilecek resmi yazı
Emniyetten 81 il valiliğine üniformalı polis memurlarına bıyık serbestliği getiren resmi yazı yazıldığı iddia edildi. Memurlar.net sitesinde yer alan habere göre üniformalı Polisler amirlerinden yazılı izin alınmak kaydıyla resmi kıyafetli olarak bıyık bırakılabilecek.

Memurlar net haber - Emniyet Genel Müdürlüğü'nde görevli polis memurlarının fazla çalışma, 3600 ek gösterge, görevde yükselme ve intihar vakalarının fazlalığı çözüm beklerken, bıyık bırakabilme izni ile ilgili resmi yazı yazıldığı iddia ediliyor. Habere göre 'Üniformalı Polisle görevin özelliği ve şartları itibariyle birim amirlerinden yazılı izin alınmak ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelikte belirtilen şartlara uygun olmak kaydıyla Resmi kıyafetli olarak bıyık bırakılabilecektir.'.

İlgili haberde resmi yazı ile ilgili herhangi bir belgeye yer verilmezken, 'Bıyık uzunluğunun üst dudak boyunu geçemeyeceği, üstten alınmayacağı, yanların üst dudak hizasında olacağı ve alt uç kısımların dudak hizasından kesileceği şartı belirtildi' ifadelerine yer verildi.

Sitemize ulaşan emniyet mensupları öncelikli sorunlarının; mobbing, fazla mesai, 3600 ek gösterge, görevde yükselme ve polis intiharları olduğunu ifade etmektedirler.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.