8 il için Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan deprem uyarısı!

8 il için Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan deprem uyarısı!
Iğdır, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu ve Kayseri illerinde en çok kaç şiddetinde deprem olabilir?

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sosyal medyadan 8 il için olabilecek en büyük deprem büyüklüğüne dair tahminde bulundu.

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından Iğdır, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu ve Kayseri illerinde olabilecek en büyük depremler hakkında tahminlerde bulundu.

Prof. Dr. Ercan'ın il il açıkladığı deprem tahminleri şöyle;

Iğdır: M6,5, 
Isparta: M7,0. 
Kahramanmaraş: M7,7
Karabük; M5,0
Karaman: M6,4
Kars: M7,0
Kastamonu: M7,2
Kayseri: M6,7

Prof. Dr. Ercan, Kahramanmaraş'ta büyük bir depremin yaşandığını ve uzun süre bu büyüklükte bir depremin tekrarlanmayacağını belirtti. Ayrıca, Kastamonu'nun Kuzey Anadolu Fay Hattı (KAF) boyunca olduğunu ve Tosya'nın deprem riski taşıdığını, ancak il merkezinin güvenli olduğunu ifade etti.  

Isparta ve Iğdır'da ise sarsıntılardan korunmak için sulak, verimli ovalardaki yapılar kayalık yerlere taşınması gerektiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum