Enflasyon farkı, maaşlara aylık yansıtılsın! Toplu sözleşme her yıl yapılsın!

Enflasyon farkı, maaşlara aylık yansıtılsın! Toplu sözleşme her yıl yapılsın!
Kamu çalışanlarının 2024-2025 dönemi aylık artışlarının belirleneceği 7’nci Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri devam ediyor.

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici, Merkez Bankası tahminlerinin uzun süredir tutmadığını hatırlatarak, “Tahminler üzerinden değil, yaşanan kayıplar üzerinden pazarlık yapılmalıdır” diye çağrıda bulundu.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

Yaklaşık 7 milyon memur ve emeklisine ilişkin 2024-2025 dönemi mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7’nci Dönem Kamu Toplu Sözleşme görüşmeleri devam ediyor. Görüşmelerin başlamasının ardından milyonların gözü kulağı görüşmelere çevrilirken Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici, pazarlık masasına çağrılarda bulundu.

Temmuz ayında kamu çalışanlarına ve emeklilerine 6’ncı Dönem Toplu Sözleşmede alınan karar ile yüzde 6 olduğunu hatırlatan Öğretici, Temmuz ayı enflasyonu ile verilen artışın düşük kaldığını belirterek, “7’nci Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin yapıldığı bu ortamda memur ve emeklilerine yapılacak en büyük yanlış Merkez Bankası'nın tutmayan tahminleri üzerinden artış vermektir” dedi.

“ENFLASYON FARKLARI AYLIK OLARAK MAAŞLARA YANSITILMALI”
Altı ayda bir yapılan artışların sabit gelirlilerin alım gücünü düşürdüğüne dikkat çeken Öğretici, verilen enflasyon farkının aylık olmaması nedeniyle cepten karşılandığını belirterek, “Öncelikle yıllardır oluşan kayıplar karşılanmalı, sonrasında ise aylık olarak enflasyon kayıpları maaşlara yansıtılmalıdır. Yıllardır enflasyon altında maaş zammı alan memurların en büyük sorunlarından biri de vergi yükünün yüksek olmasıdır. Tüm memur, emekli ve diğer çalışanların maaşlarından gelir vergisi oranında kesintiler peşin yapılmaktadır. Memurlar özellikle yılın ikinci yarısında alınan zammı zaten görememekte, yılın ikinci yarısına doğru vergi dilimine girilmektedir” diye konuştu.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

“İKİ YILIN PAZARLIĞI YERİNE HER YIL TOPLU SÖZLEŞME YAPILMALI”
Geçen Toplu Sözleşme görüşmelerinde Merkez Bankası’nın enflasyon beklentisinin yüzde 5 olduğunu hatırlatan Öğretici, zaman içerisinde yapılan güncellemeler ile beklentinin yüzde 58’e çıktığını belirterek, “Yıllardır tutmayan tahminlerle mağdur olan kamu görevlileri ve emeklileri olmuştur.

Bu yüzden tahminler üzerinden değil, yaşanan kayıplar üzerinden pazarlık yapılmalıdır. Bu nedenle göremediğimiz iki yılın pazarlığını yapmak yerine, toplu sözleşmeyi her yıl yapmak gereklidir” ifadelerini kullandı.

milligazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum