İşçi maaşlarına yeni zam! Toplu sözleşmeyle yüzde 80 arttı

İşçi maaşlarına yeni zam! Toplu sözleşmeyle yüzde 80 arttı
Toplu iş sözleşmesiyle işçi maaşlarına yapılan zamlar gündemde. Bu kez Sivas'ta Öz Sağlık-İş Sendikası üyelerine toplu iş sözleşmesiyle yüzde 80 zam yapıldı.

İşçilerle memurların zam karşılaştırması gündemden düşmüyor. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve Öz Sağlık-İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi imzalandı. Yapılan sözleşmede üniversitede çalışan 860 sağlık işçisinin ücretlerine yüzde 80 zam yapılarak yeni rekor sağlandı.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

Öz Sağlık-İş ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi arasında imzalanan toplu iş sözleşmesiyle üniversitede çalışan 860 sağlık işçisinin ücretleri yüzde 80 oranında arttı. Sendikanın imzaladığı toplu sözleşme ile aylık giydirilmiş işçi ücretleri brüt 30 bin liranın üzerine çıktı.

SÖZLEŞME İLE YEVMİYELERDE DE ARTIŞ SAĞLANDI

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

Öz Sağlık-İş Sendikası ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi arasında imzalanan toplu iş sözleşmesine göre, 860 sağlık işçisinin ücretleri yıl içerisinde alacakları ikramiye, yıllık sosyal yardımlar ve tediyelerle birlikte aylık ortalama brüt 39 bin liraya ulaşmış oldu. İmzalanan sözleşme ile 1 Mayıs Emek Bayramı’nda çalışan sağlık işçilerine kendi yevmiyeleriyle birlikte 4 yevmiye, idari izin ilan edilen özel günlerde çalışan sağlık işçilerine ise kendi yevmiyeleri ile birlikte 2 yevmiye ödenecek. İşçiler ayrıca gece zammı ve yüzde 5-11 arasında değişen iş primine kavuştular. Sözleşme ile ayrıca hastane kadrosunda yer alan işçilere günlük 60 TL ilave iş primi ödenmesi de karara bağlandı.

milligazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum