İşçi ücretleri Toplu İş Sözleşmesiyle 25 bin liraya yükseltti!

İşçi ücretleri Toplu İş Sözleşmesiyle 25 bin liraya yükseltti!
Öz Sağlık-İş Sendikası, Toplu İş Sözleşmesiyle sağlık işçisinin ücretlerini sosyal yardımlar hariç brüt 25 bin liraya yükseltti.

Öz Sağlık-İş Sendikası tarafından Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ile imzalanan Toplu İş Sözleşmesi sonucunda üniversitede çalışan 530 sağlık işçisi yeni kazanımlar elde etti. Sözleşme sonucunda işçilerin ücretleri brüt 25 bin liraya yükseltilirken, meslek tazminatı haklarında da genişleme gibi bir takım yeni haklar ve iyileştirmeler de karara bağlanmış oldu.

Öz Sağlık-İş Sendikası ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi yönetimi arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi ile mevcut haklarda yükselmelerin yanı sıra yeni haklar da elde edildi. Sözleşme ile sağlık işçilerine sağlık ve enfeksiyon riski tazminatı getirilirken, buna göre üniversitede görev yapan sağlık işçileri 2 bin 348 lira sağlık ve enfeksiyon riski tazminatı alacaklar. İmzalanan Toplu İş Sözleşmesi ile daha önce ödenen meslek tazminatının kapsamı genişletildi ve tüm meslekler meslek tazminatı kapsamına alınmış oldu.

YOL İZİNLERİ ÜCRETLİ HALE GETİRİLDİ
Üniversite bünyesinde görev yapan sağlık işçilerinin yıllık izinleri sırasında kanuna göre ücretsiz olan yol izinleri, sözleşme ile birlikte ücretli hale getirilirken, buna göre 4 günlük yol izni kullanacak olan işçi bu günlerin parasını da alacak. Resmi tatillerin idari izinli sayılan günlerinde çalışan personel için de yeni kazanımlara imza atılan sözleşmede, resmi tatillerdeki idari izinli sayılan günlerde görev yapan üniversite sağlık çalışanları görev yaptıkları idari izinli günler için kendi yevmiyelerine ek olarak 2 yevmiye daha alacaklar.

Üniversite bünyesinde görev yapan sağlık işçilerinin çocukları için kreş yardımı belirlenen sözleşmede, çocuğunu kreşe yollayan işçiye aylık brüt bin 725 TL ödenecek. İmzalanan sözleşme ile analık yardımı, süt izni ücretlerinde de artış oldu. Sözleşmeye göre bir yaşa kadar aylık 822,25 TL analık yardımı-süt izni ücreti verilmesi karara bağlandı.

milligazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum