Kamu- Sen: Memur maaş zammı 22 bin TL'ye denk gelmiyor!

Kamu- Sen: Memur maaş zammı 22 bin TL'ye denk gelmiyor!
Türkiye Kamu- Sen Sinop İl Başkanı Salih Çelik, memur maaş zamlarına ilişkin "Kamuda memurların maaşları 22 bin TL’ye gelmiyor.

Çıplak olarak baktığımız zaman aile yardımı ve çocuk yardımlarıyla birlikte 22 bin TL’ye geliyor. Bununla ilgili olarak biz Cumhurbaşkanı’ndan yeni bir düzenleme yapılmasını talep ediyoruz çünkü kamu çalışanları zor durumda” dedi.

Türkiye Kamu- Sen Sinop İl Başkanı Salih Çelik, kamu çalışanlarının maaşlarında yapılacak zamla ilgili açıklama yaptı. Çelik, şunları söyledi:

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

"MAAŞLARIMIZIN DAHA YÜKSEK SEVİYELERDE OLMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ"

"Son zamanda temmuz ayıyla beraber kamu çalışanlarına yapılan zam artışı işçi maaşları ile kıyaslanmakta. Aslında işçiler de çok maaş almıyor. Onlar da çok az maaş alıyor ama biz çok düşük maaş alıyoruz. Bununla ilgili temmuz ayı içerisinde Cumhurbaşkanımız bir söz vermişti. Bununla ilgili olarak en düşük devlet memuru maaşının, işçi maaşının üzerinde olacağı ve 22 bin TL olacağı söylendi. Ama Cumhurbaşkanımızın sözü vaki olarak kamuda memurların maaşları 22 bin TL’ye gelmiyor. Çıplak olarak baktığımız zaman aile yardımı ve çocuk yardımlarıyla birlikte 22 bin TL’ye geliyor. Bin 700 TL gibi düşük bir seviyede kalıyor. Bununla ilgili olarak biz Cumhurbaşkanı’ndan yeni bir düzenleme yapılmasını talep ediyoruz çünkü kamu çalışanları zor durumda. Gördüğümüz kadarıyla da kamu çalışanlarının maaşları çok düşük seviyelerde. Biz Türkiye Kamu- Sen olarak maaş zammının Meclis'te tekrar değerlendirilmesini istiyoruz. Biz Türkiye Kamu- Sen olarak bunun takipçisiyiz ve talebimizi tekrar yeniliyoruz. Türkiye’de en düşük memur maaşı enflasyon oranlarına bakılarak yeniden değerlendirilmeli. Dolar üzerinden maaş almıyoruz ama dolar üzerinden de bakılmalı çünkü alım gücümüz çok düştü. Her gün her şeye zam geliyor. Maaşlarımızın daha yüksek seviyelerde olması gerektiğini düşünüyoruz. Şu anda gördüğümüz kadarıyla bordrolu çalışanların hiçbirinin şu anda bir ev, bir araba alacak kadar alım gücü yok. Sadece günlük, aylık kendini idame ettirebileceği kadar maaş alıyor. Bu maaşlarla şu anda alması çok da alınır durumda gözükmüyor."

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Emeklilerimizin durumu böyle iken iktidarın emeklilerimize yaptığı yüzde 25’lik zam oranı kabul edilemez. Emeklilerimize eşitsizlik ve adaletsizlik yapılmıştır, bunun düzeltilmesi gerekir. En az memur artış oranları kadar emeklilerimizin maaşları da artırılmalıdır.

Diğer yandan, en düşük emekli maaşı olarak belirlenen 7.500 TL de artan hayat pahalılığı karşısında âdeta sefalet maaşına dönmüştür. 7.500 TL’yle emeklilerimiz nasıl geçinecekler, torunlarına nasıl harçlık verecekler, nasıl hediye alacaklar?

ANKA
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum