Kamudaki işçiler dikkat! Kadro teklifi Meclis'e sunuldu!

Kamudaki işçiler dikkat! Kadro teklifi Meclis'e sunuldu!
Kamudaki işçilere kadro öngören kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. Teklifte hangi işçilere kadro isteniyor?

İşçilere güzel haber CHP Milletvekili Nermin Yıldırım Kara'dan gedi.  Meclis'se sunulan Teklif ile kamuda çalışan taşeron işçilere hangi haklar verilecek?

Teklifte KİT’ler, özel bütçeli kamu kuruluşları, kanunla kurulmuş birlik ve kooperatiflerde çalıştırılan taşeron işçilerin ve belediye şirketlerinde çalışan işçilerinin sürekli işçi kadrolarında istihdam edilmeleri ve ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora mezunu olup memur işi yapan işçilerin de memur kadrosuna geçirilmeleri istendi.

Düzenlemenin taşeron işçiliği sonlandırmadığına değinen Kara, teklifinde olan taşeron işçi modelinin yalnızca dönüştürüldüğüne dikkat çekti.  

Teklifte, şöyle denildi: “Belediyelerde üniversiteyi bitirmiş, ön lisans ya da lisans mezunu olmuş ve memur işleri yapan yurttaşlar bulunmaktadır. Eşit işe eşit ücret ve eşit statü ilkesi getirilmeli. KİT’ler, özel bütçeli kamu kuruluşları, kanunla kurulmuş birlik ve kooperatiflerde çalıştırılan taşeron işçilerin ve belediye şirketlerinde çalışan işçilerinin sürekli işçi kadrolarında istihdam edilerek 4-D statüsü kapsamına alınmalı. 

birgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
7 Yorum