Kış ve yaz saati uygulamasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de! İleri saat uygulaması devam edilecek mi?

Kış ve yaz saati uygulamasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de! İleri saat uygulaması devam edilecek mi?
İleri saat uygulamasına (yaz ve kış saati ) ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Gün Işığından Daha Fazla Yararlanmak Amacıyla Bütün Yurtta Uygulanan İleri Saat Uygulamasının Devam Edilmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 139)

Karar Sayısı: 139
Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta uygulanan ileri saat uygulamasının devam ettirilmesi hakkındaki ekli Kararın yürürlüğe konulmasına, 697 sayılı Günün Yirmi Dört Saate Taksimine Dair Kanunun 2 nci maddesi gereğince karar verilmiştir.
1 Ekim 2018

Recep Tayyip ERDOĞAN
CUMHURBAŞKANI

1/10/2018 TARİHLİ VE 139 SAYILI CUMHURBAŞKANI KARARININ EKİ KARAR

İleri saat uygulaması
MADDE 1- (1) Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta uygulanan mevcut ileri saatuygulamasının (tüm yıl yaz saati, GMT+3), her yıl, yıl boyu sürdürülmesi kararlaştırılmıştır.

Yürürlükten kaldırılan düzenleme
MADDE 2- (1) Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla yaz saati uygulanması hakkındaki 23/10/2017 tarihli ve 2017/10921 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı yürürlükten kaldırılmıştır.

Yürürlük
MADDE 3- (1) Bu Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme
MADDE 4- (1) Bu Karar hükümlerini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı yürütür.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.