Maaşlar eridi; Seçim öncesi asgari ücrete zam beklentisi başladı!

Maaşlar eridi; Seçim öncesi asgari ücrete zam beklentisi başladı!
TL'deki değer kaybı ve sürekli artan raf fiyatları asgari ücretliyi kara kara düşündürürken, seçim öncesinde yeni bir zammın gündeme gelip gelmeyeceği merak ediliyor

AKP, son anketlerde beklediği sonuçları alamayınca, emeklilere bayram ikramiyesini 2 bin liraya, en düşük emekli aylığını ise 7 bin 500 liraya yükseltti. Ancak seçim öncesi yapılan bu düzenlemelere " asgari ücret" zammının da eklenmesi bekleniyor.

Başkent kulislerinde yer alan haberlere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın asgari ücrete seçim öncesinde zam yapılacağı yönünde açıklama yapması bekleniyor. Ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in "Bir zam beklemiyorum" şeklindeki açıklamalarının ardından bakanlık tarafından yalanlanması, artış beklentilerini daha da artırdı.

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

2022 yılının başında net 8 bin 506 liraya çıkarılan asgari ücret, Şubat ayı itibarıyla Türk-İş'in araştırmasına göre açlık sınırını aşarak 9 bin 426 liraya ulaştı. Aynı araştırmada bekâr bir çalışanın "yaşama maliyeti" ise aylık 12 bin 265.88 TL olarak hesaplandı.

Geçtiğimiz yıl da benzer bir durum yaşanmış ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret artışının yetersiz olduğunu belirterek "Şayet beklenmedik bir tabloyla karşılaşırsak tıpkı geçen yıl olduğu gibi yine bir ara düzenleme yapmaktan da kaçınmayız" şeklinde açıklama yapmıştı. Bu nedenle, Temmuz ayında yapılması beklenen artışın erkene alınabileceği konuşuluyor.

milligazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.