'Memur maaşının yarısı ev kirasına gidiyor! Memurda geçinecek para kalmıyor'

'Memur maaşının yarısı ev kirasına gidiyor! Memurda geçinecek para kalmıyor'
Esnaf ve Sanatkârlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, yoksulluk sınırının altında maaş alan memurların zam taleplerine destek verdi.

Yaklaşık 7 milyon memur ve emeklisine ilişkin 2024-2025 dönemi mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7’nci Dönem Kamu Toplu Sözleşme görüşmeleri devam ediyor. Görüşmelere ilişkin yazılı açıklamada bulunan Esnaf ve Sanatkârlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, memurların taleplerine destek verdi.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

Devam eden 7’nci Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde memurların taleplerinde haklı olduğunu ifade eden Çelikus, memur maaşlarının önemli bir bölümünün ev kirasına gittiğine dikkat çekerek, “Memurlarımızın maaşının yarısına yakını ev kirasına gidiyor. Yapılan araştırmalara göre memurlar her ay bankalara bin TL ile 5 bin TL arasında kredi taksiti ödüyor. Hâl böyle olunca eğitim, giyim ve gıda masraflarıyla birlikte memurda geçinecek para kalmıyor” dedi.

“BEKLENTİMİZ, MEMURLARA HAK ETTİĞİ ZAM ORANININ VERİLMESİ”

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

Esnaf ve sanatkârların gelir kaynaklarının başında memur, işçi, emekli ve çiftçinin bulunduğuna dikkat çeken Çelikus, bu kesimin sıkıntıya girmesinin herkesi etkilediğini belirterek, “Üst gelir grubundaki kesimlerin esnaflardan alışverişi yok denecek kadar azdır. Hükümetimizden talebimiz, devam eden toplu görüşmelerde sendikaların önerilerini dikkate alması ve memurlara hak ettiği zam oranını vermesidir. ESDER, tıpkı Yeşilçam filmlerinde olduğu gibi memuru ay başlarında sokak girişinde beklemeyecek, hak arama mücadelelerinde memura her türlü desteği vermeye devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Mehmet Fahri ÖZKAN / Milli Gazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum