Memur maaşlarına yüzde 115 zam talebi

Memur maaşlarına yüzde 115 zam talebi
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Başkanı Erkan Korkmaz, kamu emekçilerinin 2024-2025 yıllarındaki maaş zamları ve sosyal özlük haklarının belirleneceği 7. Dönem Sözde Toplu Sözleşme görüşmelerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Korkmaz, kamu emekçilerini yüzdelik zamlarla aldatmanın gerçek bir çözüm olmayacağını vurguladı.

Kamu emekçilerini temsil eden konfederasyonun, masada oturduğu toplu sözleşme görüşmelerinin kamu emekçilerini değil AKP'nin çıkarlarını gözettiğini ifade eden Korkmaz, önceki dönemde imzalanan sözde toplu sözleşmelerin temel sorunlarına çözüm getirmediğini belirtti. 2022 ve 2023 yıllarında imzalanan sözleşmelerle enflasyon karşısında ezilen kamu emekçilerinin açlık ve sefalete mahkum edildiğini söyledi.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

Korkmaz, toplu pazarlığın Ağustos ayına sıkıştırıldığına dikkat çekerek, bu durumun ekonomik, sosyal ve özlük hakların olduğubittiye getirildiğini öne sürdü. Toplu iş sözleşme görüşmelerinin adeta danışıklı görüşmeler haline geldiğini belirten Korkmaz, gerçek bir toplu sözleşme olmadığından kamu emekçilerinin herhangi bir kazanım elde etmeyeceğini ifade etti.

Kamu emekçilerinin taleplerini de dile getiren Korkmaz, uluslararası sözleşmelerle uyumlu grev hakkı ve sendika özgürlüğünün sağlanmasını istedi. Kamu çalışanlarının maaşlarının en az yüzde 115 oranında artırılmasını talep eden Korkmaz, bunun temel alınarak yapılacak zamların daha adil olacağını belirtti.

Korkmaz, hükümetin ekonomik krizi göz ardı ederek, TÜİK'in enflasyon hesaplarıyla kamu emekçilerine yapılan zamlardan vazgeçmesini istedi. Yüzdelik ve ek zamların sorunları çözmeyeceğini vurgulayan Korkmaz, emek örgütlerinin siyasi, ekonomik ve sosyal hakları için mücadeleyi öncelikli yapması gerektiğini dile getirdi.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

Konfederasyonun talepleri arasında kreş olanakları, eşit işe eşit ücret ve mülakatın kaldırılması gibi maddeler de bulunuyor. Korkmaz, kamu emekçilerini savunurken masada oturanların da güvenilir olmadığını belirterek, ekonomik şartlar zorlaşırken yüzdelik oyunlarla emekçilerin mağdur edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Erkan Korkmaz, kamu emekçilerinin haklarının yüzdelik zamlarla değil, gerçek ve adil bir toplu sözleşmeyle korunması gerektiğini sözlerine ekledi.

boluolay

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum