Memurlar ilk iki ayda yüzde 11 enflasyon farkı alacaklı hale geldi

Memurlar ilk iki ayda yüzde 11 enflasyon farkı alacaklı hale geldi
Anadolu Ajansının enflasyon beklenti anketine göre memurlar daha ilk iki ayda yüzde 11 enflasyon farkı alacaklısı haline geldi.

Kamu Görevlileri Hakem Heyetinin, Kamu İşveren Kurulu tarafının teklifini aynen kabul edip memurlara hiç artı bir zam önermemesi gözleri enflasyon fakına çevirdi.

Temmuz ayında TÜFE yüzde 9,49 çıkmıştı. AA enflasyon beklenti anketine göre Ağustos ayında yüzde 7,32 oranında bir aylık enflasyon açıklanması bekleniyor.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

- İlk iki aydaki kümülatif enflayon yüzde 17,51
AA'nin beklenti anketinin aynen çıkması halinde, Temmuz ve Ağustos ayı kümülatif enflasyon yüzde 17,51, bu durumda enflasyon farkı ise yüzde 10,85 olacaktır.

- Enflasyon farkı yüzde 6'ya göre hesaplanacak
Memurlar yılın ikinci yarısında alacağı enflasyon farkı yüzde 6'lık zamma göre hesaplanacak.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık aylarındaki enflayon rakamlarına göre enflasyon farkı artacaktır. Merkez Bankası yılın ikinci yarısında yüzde 32'lik bir enflasyon öngörüyor. Daha şimdiden bu hedefin yarısı olan yüzde 17,51'e ulaşılmış durumda. Dolaysıyla, Merkez Bankasının açıkladığı enflasyon hedefi daha da aşılabilir.

TÜİK 4 Eylül Pazartesi günü saat 10:00'da Ağustos ayı enflasyon rakamlarını açıklayacak

Gazete Memur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum