Saadet Partisi: Toplu sözleşme, memuru ezmiştir

Saadet Partisi: Toplu sözleşme, memuru ezmiştir
Saadet Partisi Ankara Milletvekili Mesut Doğan, hükümetin 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri sonucunda milyonlarca memur ve memur emeklisini ilgilendiren zam teklifini eleştirdi.

Hakem Kurulu tarafından kabul edilen teklif, Resmî Gazete’de yayımlanırken Doğan, “Sözde ekonomiyi büyüten gerçekte ise maaş ve ücretleri küçülten, Erdoğan ve hükümetlerinin; ülkeye, millete, devlete, adalete, emeğe ve emekçiye verdiği zararın özetidir” dedi.

Toplu sözleşme görüşmeleri sonunda hükümetin yaptığı zam teklifinde memurların bütçeden hak ettiği payı alamadıklarını belirten Doğan, Hakem Heyeti Kurulu’nun hükümetten yana tavır aldığını belirtti.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

YAPILAN ZAM İLE MEMUR VE EMEKLİLER ENFLASYONA MAHKÛM EDİLDİ
Milyonlarca memur ve memur emeklisini yakından ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde zam teklifi Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre memur maaşlarına iki yıl boyunca %36 zam yapılacağı kesinleşirken Saadet Partisi Ankara Milletvekili Mesut Doğan, söz konusu zam oranının memurları ezdiğini belirterek teklifi sert sözlerle eleştirdi. Hakem Kurulu’nun ‘hükümet ne diyorsa o’ diyerek hükümetin teklifini onayladığını belirten Doğan, “Yetkili konfederasyonun açıklaması ile birlikte gelirde adaletin hayal, insani kalkındırmanın ütopya, adil devletin ise ihtimal dışı olduğunu tescil ve teyit ediyor. Kamu görevlilerini maaş ve ücretlerine 2024 2025 yıllarında yapılacak artışa ilişkin teklifiyle Erdoğan ve hükümeti; faiz konusunda olduğu gibi emeğin ve alın terinin karşılığını vermek hususunda da nassın gereğini yapmamakta ısrar edeceğini itiraf ediyor. Kamu görevlileri ile emeklilerin maaş ve ücretlerini 2024 yılında %25, 2025 yılında ise %11 olarak güncellemek maaş ve ücretleri enflasyona yem yapmaktır. 2023 ve daha önceki yıllarda olduğu gibi kamu görevlileri ve emeklileri, enflasyon farkına mahkûm ve insanca yaşamalarını sağlayacak gelirden mahrum olacaktır” ifadelerini kullandı.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

İKTİDAR EKONOMİYİ SÖZDE BÜYÜTÜRKEN GERÇEKTE MAAŞLARI KÜÇÜLTÜYOR
“Merkez Bankası’nın enflasyon tahmininin %33 olduğu 2024 yılında hükümet, memur ve emekli maaşlarına toplamda %25 artış öngörüyor. Buna rağmen ‘memuru enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyiz’ diyorlar. Bu durumda kamu görevlileri ve emeklileri enflasyona ezdirmeyip bizzat ezecekleri anlaşılıyor” diyen Doğan, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Erdoğan ve hükümetleri istikrarlı bir şekilde vatandaştan alıp yandaşa aktarmaya, yoksuldan alıp zengine dağıtmaya, emekten esirgeyip sermayeye yansıtmaya devam ediyor. İtibarı eşyada arayan ve itibardan tasarruf olmaz bakışını dayatan siyaset ve riyaset anlayışının emeğin hakkını eksiksiz ödemeye yanaşmayacağını biliyorduk fakat bu kadar haksızlık edebileceğini düşünmüyorduk. 7. Dönem Toplu Sözleşme süreci sonuçlarıyla; hisse senetlerini alın terinden daha değerli gören, emeği ve emeğe ödediği ücreti maliyet sayan, kamu görevlilerine bütçeden hak ettikleri payı aktarmayan sözde ekonomiyi büyüten gerçekte ise maaş ve ücretleri küçülten Erdoğan ve hükümetlerinin; ülkeye, millete, devlete, adalete, emeğe ve emekçiye verdiği zararın özeti hükmündedir. Herkes emin olsun, sermayesi bencillik, semeresi adaletsizlik olan bu hükümetin kurduğu ve emeğin hakkını alamadığı, hak ettiği refaha ulaşamadığı bu düzen bitecek. Saadet gelecek, adil paylaşım ve insanca yaşam için gerekenler sağlanacak.”

milligazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum