Toplu sözleşmede, memura yine komik maaş teklifi!

Toplu sözleşmede, memura yine komik maaş teklifi!
Hükümetin memurlara yeni teklifinde 2024 için bir puan artış yapması ve 2025 teklifini değiştirmemesi komik olarak karşılandı

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Merkez Bankası’nın 2024 yılı enflasyon hedefi ‘kapı gibi’ yüzde 33 olarak ortada dururken, tekliflerin yüzde 23’lü, yüzde 25’li rakamlarda geziyor olması anlaşılabilir değil” diye konuştu.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

“MERKEZ’iN ENFLASYON HEDEFi ‘KAPI GiBi’ DURUYOR”
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Kamu İşveren Heyeti’nin yeni zam teklifine ilişkin, “Şimdi gelen teklife baktığımızda 15+10 ve 6+5. Bir önceki tekliften iki puan yukarı çıkılmış olması, kamu görevlilerinin beklentilerinin ve bizim tekliflerimizin anlaşılmadığını gösteriyor. Bu açıdan öncelikle hayretlerimi ifade ediyorum. Merkez Bankası’nın 2024 yılı enflasyon hedefi ‘kapı gibi’ yüzde 33 olarak ortada dururken, tekliflerin yüzde 23’lü, yüzde 25’li rakamlarda geziyor olması, ikinci yıla dair herhangi bir cümle kurulmadan ikinci teklifin açıklanıyor olması hakikaten anlaşılabilir değil” ifadelerini kullandı.

“1.650 LİRA TALEBİMİZ KONUŞULMADI, KİRALARLA İLGİLİ CÜMLE HENÜZ YOK”
Her iki yıl için de refah payı talep ettiklerini ama hükümetin teklifinde refah payının olmadığını belirten Yalçın, “Masada daha refah payıyla ilgili kısım yok. 1.650 lira talebimizle ilgili hüküm henüz konuşulmadı, kiralarla ilgili cümle henüz yok, 8 bin 77 liranın emekli keseneklerine sayılması, emeklilerin durumunun düzeltilmesine ilişkin henüz bu anlamda masada bir cümle yok” dedi.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

“KÜMÜLATİF ARTIŞ YÜZDE 57’Yİ BULMAKTADIR”
 Memur ve memur emeklilerinin maaş ve aylıklarına 2024 ve 2025 yıllarında yapılacak  zammın belirleneceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşme  görüşmelerinde süreç devam ediyor. Görüşmeler  kapsamında dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın  ev sahipliğinde üçüncü toplantı yapıldı. z04

Bakan Vedat Işıkhan, Kamu İşveren Heyeti olarak ikinci tekliflerini kamuoyuyla paylaşmak istediklerini dile getirerek, “Kamu İşveren Heyeti olarak, 2024’ün ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10, 2025’in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 artış olarak teklifimizi açıklıyorum. Böylece 2024 Ocak ayında enflasyon tahminlerini dikkate aldığımızda, kamu personelimize yüzde 43’ü bulan bir artış öngörülmüştür. 2024’ün ikinci altı aylık dönem zammıyla birlikte kümülatif artış yüzde 57’yi bulmaktadır” açıklamasında bulundu.

milligazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
5 Yorum