Valiler Kararnamesinde son dakika kulis bilgisi… Hangi Vali nereye gidecek? İşte isim listesi...

Valiler Kararnamesinde son dakika kulis bilgisi… Hangi Vali nereye gidecek? İşte isim listesi...
Mülki İdare Amirleri Yaz Dönemi Atama Kararnamesine ilişkin son kulis bilgilerine ulaşıldı. Kararname kapsamında birçok ilde valiler değişecek. İşte bakanlık koridorlarında konuşulan atamalar ve isimler

Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesine ilişkin son dakika kulis bilgilerine ulaşıldı. Kararname kapsamında Erzincan, Tekirdağ, Karabük, Yalova, Bitlis, Kocaeli ve Ankara başta olmak üzere birçok il valilerinin değişeceği öğrenildi. İşte bakanlık katlarında konuşulan son dakika kulis bilgileri…

Buna göre; Erzincan Valisi Mehmet Makas’ın büyük bir ile vali olarak atanacağı, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’ın da Eskişehir büyüklüğünde bir ile atanmasının beklendiği öğrenildi. Karabük Valisi Fuat Gürel’in ise 5 yılını doldurduğu, Yalova Valiliği için adının geçtiği kulislerde konuşulurken, 5 yılını dolduran bir başka isim olan Yalova Valisi Muammer Erol’un da Bursa Valiliğini istediği bilgisi edinildi. Eskişehir Valiliği için de kulislerde birçok ismin adı geçerken, 5 yılını dolduran Bitlis Valisi Oktay Çağatay’ın Eskişehir Valiliğini istediği belirtildi. Kocaeli Valisi Serdar Yavuz’un ise 2020 yılında atanmasına rağmen bir görev değişikliği olabileceği Bakanlık katlarında konuşulanlar arasında yer alıyor.

İSTANBUL’DA BAŞARILI 5 YILIN ARDINDAN DOĞU’YA GİTMESİ BEKLENİYOR

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

Diğer taraftan, İstanbul Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan’ın İstanbul’da 5 yıllık başarılı görevin ardından Göç İdaresi geçmişi olması nedeniyle Van, Edirne, Ağrı veya Hakkari’ye atanabileceği kulislerde konuşuluyor.

MGK GENEL SEKRETERLİĞİNE ADI GEÇİYOR

Ankara Valisi Vasip Şahin’de 5’inci yılını dolduranlar arasında yer alıyor. Şahin’in, İstanbul ve Ankara Valiliğinden sonra nereye gideceği merak konusu olurken, kulislerde konuşulan son bilgilere göre MGK Genel Sekreteri olarak atanmasının beklendiği öğrenildi. MGK Genel Sekreteri Hacı Salih Müftüoğlu’nun da Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı olarak atanması bekleniyor

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

O İSMİN ANKARA’DA İLÇE KAYMAKAMLIĞA ATANMASI BEKLENİYOR

Bilindiği gibi İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın İçişleri Bakanı olmasının ardından Özel Kalem Müdürü Mehmet Fatih Çiçekli Ankara’ya Ali Yerlikaya ile gitmişti. Çiçekli’nin Beykoz Kaymakamı olan eşi Esengül Çiçekli’nin kararnaze kapsamında Ankara’da bir ilçe kaymakamlığına atanmasının beklendiği kulislerde konuşulanlar arasında.

Öte Yandan İstanbul Başakşehir Kaymakamı Uğur Turan’ın henüz beş yılını doldurmamasına rağmen herhangi bir İl Valisi olmak istediği Bakanlık kulislerinde konuşuluyor.

SONTV

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.