Valiler kararnamesiyle ilgili yeni kulis!

Valiler kararnamesiyle ilgili yeni kulis!
Hangi il valileri değişecek? Ağustos ayında yayımlanması beklenen Valiler kararnamesiyle ilgili yeni kulislere ulaşıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Deprem bölgesindeki 3 ilin Valisi ve Göç İdaresi Başkanlığı’nı kapsayan kararnamelerin ardından 20’ye yakın ilin Valisinin değişmesi bekleniyor. Kulislerde konuşulanlara göre İstanbul Valisi Davut Gül’ün İstanbul’da 5 yılını doldurmuş Vali yardımcıları ve Kaymakamları tutmayacağı öğrenildi. Gül’ün İstanbul’a atanacak Vali yardımcıları ve ilçe kaymakamlarında tercihini meslekte uzun süre çalışmış tecrübeli isimlerden yana kullanacağı öğrenildi.

Türkiye Yüzyılı kabinesinde İçişleri Bakanlığı’na İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın atanmasının ardından İstanbul Valiliği’ne de Gaziantep Valisi Davut Gül atanmıştı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın göreve gelmesinin ardından Emniyet Genel Müdürü, deprem bölgesinde 3 ilin Valisi ve Göç İdaresi Başkanı değişti.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

İSTANBUL’DA KULİSLER HAREKETLİ

İstanbul’da Vali Yardımcıları ve İlçe Kaymakamlıklarında da değişim bekleniyor. Kulislerde konuşulanlara göre, İstanbul’da Tuzla, Beyoğlu, Esenyurt, Ataşehir, Kartal İlçe Kaymakamlarının görev süreleri doluyor. 5 yıldır kaymakamlık yapan Tuzla Kaymakamı Ali Akça, Beyoğlu Kaymakamı Mustafa Demirelli, Esenyurt Kaymakamı Vural Karagül, Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Kartal Kaymakamı Abdullah Demir 2018 yılında atanan isimler arasında yer alıyor. Bu isimler arasındaki Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Göç İdaresi Başkan yardımcılığına atanmıştı. Beyoğlu Kaymakamı Mustafa Demirelli’nin ise İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü için adının geçtiği kulislerde konuşuluyor.

İSTANBUL’DA DEĞİŞİM SİNYALİ

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul’da 5 yıllık görev süresini doldurmuş Vali Yardımcısı ve Kaymakamları İstanbul’da tutmayacağı öğrenildi. Vali Gül’ün kararnameyle İstanbul’a atanacak Vali yardımcısı ve yeni ilçe kaymakamlarında tercihini meslekte yaşını almış ve tecrübeli isimlerden yana kullanacağı öğrenildi. Gül’ün bu düşüncesinin genç yaştaki Vali yardımcısı ve Kaymakamların İstanbul’daki 5 yıllık görev sürelerini doldurduktan sonra gidecekleri daha üst bölge kalmadığı için görev yapacakları yeni şehirlere adapte olamadıklarını düşündüğü öğrenildi. Gül’ün daha kıdemli Mülkiyelilerin gelip 5 yılını doldurduktan sonra emekli olmaları daha sağlıklı olabileceğini değerlendirdiği iddia edildi.

KİLİS VALİLİĞİ İÇİN KULİS

Hatay Valiliğine Mustafa Masatlı, Gaziantep Valiliğine Kemal Çeber, Adıyaman Valiliğine Osman Varol’un atanmasının ardından şu an Amasya, Edirne, Eskişehir, Ağrı ve Rize Valiliklerine Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle atanma yapılması bekleniyor. Göç İdaresinin başkanı ve yönetim kadrosunda yapılan değişiklikler sonrasında ise AFAD Başkanlığı’nda da değişim yaşanabileceği yeni bir kararnamenin çıkabileceği kulislerde konuşuluyor. İstanbul Maltepe Kaymakamı Bahri Tiryaki’nin Kilis Valiliği için kulis yaptığı öğrenildi. İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürü Mehmet Fatih Serdengeçti’nin 1 yıl daha görevde kalacağı da kulislere yansıdı.

SONTV

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.