İmamoğlu, 'Personel alımında torpil için kimse beni aramasın!'

İmamoğlu, 'Personel alımında torpil için kimse beni aramasın!'
Ekrem İmamoğlu: Torpil olmadı. Bakın şöyle söyleyeyim. Bu bir siyasi alışkanlıktır. İsim gelebilir ama hiçbirini ne elime aldım ne de muhatap aldım. Ve şunu söyledim. Buraya 25 binin üzerinde insan 3-4 saat kuyrukta bekleyip dosyasını verdi. Ve çoğunun yüzünde umut vardı. O ne umuduydu biliyor musunuz, güven umuduydu. Yani bize güveniyordu. Ben "giremesem bile hak eden biri girmiştir diye düşünecek o insanlar" dedim. Onun için hiç kimse beni bu hususta aramasın diye set vurdum

"BELEDİYE PERSONEL ALIMLARINDA TORPİL İÇİN KİMSE BENİ ARAMASIN"

Elif Çakır: Ben daha önce yapıldı mı hatırlamıyorum. Belediye ilanla personel aldı. Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri bu. İş alımlarında ehliyet, liyakat dışında torpil ve referansa bakılması. Sizin mülakatlarınızda torpil oldu mu? CHP yönetiminden isim geldi mi şunu alın diye?

Ekrem İmamoğlu: Torpil olmadı. Bakın şöyle söyleyeyim. Bu bir siyasi alışkanlıktır. İsim gelebilir ama hiçbirini ne elime aldım ne de muhatap aldım. Ve şunu söyledim. Buraya 25 binin üzerinde insan 3-4 saat kuyrukta bekleyip dosyasını verdi. Ve çoğunun yüzünde umut vardı. O ne umuduydu biliyor musunuz, güven umuduydu. Yani bize güveniyordu. Ben "giremesem bile hak eden biri girmiştir diye düşünecek o insanlar" dedim. Onun için hiç kimse beni bu hususta aramasın diye set vurdum. Sağ olsun genel başkanımız bu sürece en üst seviyede destek verdi. Mülakatta kurayla sorular çekilip, soruldu. Aslında tümüyle kamuda bir şeffaf süreç yönetiminin örneğidir bu. Biz bundan sonra bunu yapacağız. Orada bir adalet dağıtıyorsun. Toplum vicdanını rahatlatıyor. Bu kuruma olan güveni artıracak. İBB benim diyecek. Biz zaten İstanbul senin diyoruz. Bu anlayış İstanbul'a olan aidiyet duygusunu büyütecek. Sorumluğu büyütecek. O zaman işte bu kente hiç kimse kolay kolay ihanet edemeyecek.
karar

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum