Kabinede değişiklik geliyor! 12 bakan GİDİYOR: İşte isim listesi..

Kabinede değişiklik geliyor! 12 bakan GİDİYOR: İşte isim listesi..
31 Mart'taki yerel seçimde AK Part'nin ikinci parti konumuna düşmesinin ardından kulislerde kabinede değişiklik yapılacağı ve sadece 5 bakanın yerinin “sağlam” olduğu konuşulmaya başladı...

Kabine değişiklik tartışmaları gündemden düşmüyor. Kulislere göre 5 bakanın göreve devam edecek, 12 bakan ise değişececek. İşte ayrıntılar....

Gazeteci Şaban Sevinç, sosyal medya hesabından "Teyitli bilgidir" başlığıyla yaptığı paylaşımda 5 bakanın koltuğunun değişmeyeceğini ancak geriye kalan 12 bakanın değişebileceği yönünde bir iddia ortaya attı.

YERİ SAĞLAM OLAN 5 BAKAN KİM?

Sevinç, yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi;

- "Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki özellikle deprem bölgesindeki performansı ve Hatay'ı AKP'nin kazanmasındaki rolü nedeniyle Erdoğan'ın takdirini kazanmış durumda. Hatay AKP için oldukça büyük önem taşıyordu. Ve Özhaseki'nin bunun başarılmasında öne çıktığı konuşuluyor.

- İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya. Görev bilinci ve muhalif kesimden bile sempati toplaması nedeniyle Yerlikaya da Erdoğan tarafından takdir ediliyor.

- Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler zaten siyasi kimliği olmadığı için değişmesi beklenmiyor.

- Dışişleri Bakanı Hakan Fidan. Hem Ortadoğu, hem de ABD bağlantıları ve Gazze olayındaki aktif mücadelesi nedeniyle Erdoğan'ın tuttuğu bir isim.

- Ve tabi ki Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
16 Yorum