Uzamanından Dolar için felaket senaryosu: 80 TL olabilir

Uzamanından Dolar için felaket senaryosu: 80 TL olabilir
Ekonomist Selçuk Geçer'den, doların seyri konusunda çarpıcı bir uyarı geldi. Finansa uzmanının son tahminleri, Dolar için felaket senaryosu olarak ifade ediliyor..

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, yaptığı son analizde, doların gelecekte ulaşabileceği rekor seviyeyi gözler önüne serdi. İşte ayrıntılar…


DOLAR İÇİN TARİH VERDİ

Ünlü ekonomistlerden Selçuk Geçer'de son analizlerinde özellikle ABD-İran geriliminden ve Rusya'nın müdahale etmesi durumlarında ekonomide daha felaket günlerinden yaşanabileceğini söyledi. Piyasalarda yaşanabilecek belirsizlik ile doların daha hızlı yükselebileceğini işaret eden Geçer, Türkiye'nin kısa vadeli borç toplamının 226 milyar dolara ulaştığından bahsetti.

Bu borcun ödememesi gibi durumlarda doların 60 TL seviyelerine kadar hızla yaklaşabileceğinden söz eden Selçuk Geçer, olası bir felaket senaryosunda doların 6 ay içinde 70 TL ve hatta 80 TL'lere kadar dayanabileceğine dikkati çekti.

aydınlık

NOT: Haberimiz yatırım tavsiyesi değildir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum