1 Mayıs öncesi tüm kamu işçilerine 10 maddelik talep

1 Mayıs öncesi tüm kamu işçilerine 10 maddelik talep
Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü için hükümet ve işçi kesimi arasında süreç devam ederken Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, açıklama yaptı.

Çerkezoğlu, tüm kamu işçilerine kadro ve insanca yaşanabilir ücret istedi. Çerkezoğlu, her türlü toplu pazarlık sürecinin grev hakkıyla birlikte mümkün olduğu görüşünü savunaraka, kamu işçilerinin ana taleplerini özetle şöyle sıraladı:

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
1- Ücret zamları resmi enflasyon verilerine göre değil, temel ihtiyaç mallarındaki enflasyon artışı ve milli gelirdeki büyüme göz önünde bulundurularak refah payı ilave edilmelidir.

2- Ücret zamlarının asgari ücrete gelen zam oranlarının altında kalması durumunda aradaki fark tüm ücretlere ilave edilmelidir.

3- Eşit işe eşit ücret kamuda temel bir ücret politikası haline getirilmelidir.

4- İşçilerin görev ve unvan tanımları yapılmalı, işçilere görevleri dışında iş yaptırılmamalıdır.

5- Taşerondan geçiş yapan işçiler ile eski işçiler arasında farklı uygulamalar sona ermeli tüm işçiler eşit haklara sahip olmalıdır.

6- Belediye ve il özel idarelerde taşerondan geçiş yapan işçilere uygulanan ayrımcılık sona erdirilmeli ve tüm işçiler belediyeler ve il özel idareleri bünyesinde kadroya geçirilmelidir.

7- Kamuda çalışan tüm işçilere belediye şirketi, il özel idare şirketi ayrımı yapılmaksızın 52 günlük ilave tediye ödemesi verilmelidir.

8- KİT’lerde halen devam eden taşeron uygulamasına derhal son verilmeli ve buradaki tüm işçiler kadroya geçirilmelidir.

9- Kamuda çalışan tüm işçilerin kıdem tazminatı gün sayısı yasal kıdem tazminatı tavanından az olmamak üzere belirlenmelidir.

10- Gelir vergisi tarife dilimleri en az yeniden değerleme oranında artırılmalı ve vergi istisnası sonrası ücretlilerde ilk vergi dilimi yüzde 10’a düşürülmelidir.

aydınlık

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.