200 bini aşkın 4/B sözleşmeli personele kadro ihdası yapılacak mı?

200 bini aşkın 4/B sözleşmeli personele kadro ihdası yapılacak mı?
657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 4B maddesine göre; belediyelerde, bakanlıklarda ve bakanlıklara bağlı kuruluşlarda norm kadro karşılığı, istisnasız "tam zamanlı" olarak çalışan, mimar, mühendis, avukat, hemşire, programcı, çözümleyici, tekniker, teknisyen ve daha birçok üniversite bölümünden mezun olmuş meslek mensubundan oluşan, alanlarında uzman olan sözleşmeli memurlar ve sözleşmelerinde 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 49. maddesine veya 657 Sayılı Devlet Memurları Kanun'unun 4B maddesine göre tip

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıdaki sorularımın T.C Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK tarafından yazılı olarak yanıtlanması konusunda gereğini arz ederim. 15.10.2018
Saygılarımla.
Ali Fazıl KASAP/  Kütahya Milletvekili

657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 4B maddesine göre; belediyelerde, bakanlıklarda ve bakanlıklara bağlı kuruluşlarda norm kadro karşılığı, istisnasız "tam zamanlı" olarak çalışan, mimar, mühendis, avukat, hemşire, programcı, çözümleyici, tekniker, teknisyen ve daha birçok üniversite bölümünden mezun olmuş meslek mensubundan oluşan, alanlarında uzman olan sözleşmeli memurlar ve sözleşmelerinde 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 49. maddesine veya 657 Sayılı Devlet Memurları Kanun'unun 4B maddesine göre tip sözleşme yazan, kadro karşılığı çalışan, güvencesi SSK olup belediyelerde çalışan sözleşmeli memurlar il meclisinin belirlediği ücreti ve 4B'li sözleşmeli memurlar olarak ise, pozisyon unvani, bu unvana ilişkin eğitim düzeyi, kurumunda aynı pozisyon unvanında geçen hizmet süresi dikkate alınıp tespit edilerek ücret alan, ek ödemeleri, her iki sözleşmeli memurda da devlet memurları gibi ayni unvan, eğitim düzeyi ve hizmet süreleri kriterlerine göre belirlenen sözleşmeli personellerin kadroya geçmek, kendilerine bir derece verilmesi ve mobbing uygulamasının sona ermesi açısından hukuki güvence, görevde yükselme sınavi, tayin hakkı gibi kadro indasını içeren bir düzenlemenin yapılması elzemdir.
Bu bağlamda:
1)
657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 4B maddesine göre; belediyelerde, bakanlıklarda ve bakanlıklara bağlı kuruluşlarda norm kadro karşılığı, istisnasız "tam zamanlı" olarak çalışan sözleşmeli personel sayısı kaçtır?
2) Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 4B maddesine göre; belediyelerde, bakanlıklarda ve bakanlıklara bağlı kuruluşlarda norm kadro karşılığı, istisnasız "tam zamanlı" olarak çalışan sözleşmeli personeller ile ilgili kadro ihdasını içeren bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz?
3) Kamuda sözleşmeli kadrolu ayrımına yol açan bu durum, iş güvencesi başta olmak üzere tayin hakkı, derece, kademe, kidem, puan, maaş farkı, izin farklılıkları ve ek ödeme alamamak gibi uygulamalar yüzünden kadrolu personelle aynı işi yapmasına rağmen aynı haklardan yararlanamayan, sayıları 200 bini aşkın sözleşmeli personeli, umutsuzluğa ve çaresizliğe itmektedir. Bakanlık olarak kamuda oluşan bu adaletsiz durumu ve çok başlılığı ortadan kaldırmak için neyi bekliyorsunuz?

Önerge için tıklayınız.

Kamubiz.com ÖZEL / ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
5 Yorum