2019'da memur ve emekli maaşları ne kadar olacak? Kritik tarih 3 Ocak

2019'da memur ve emekli maaşları ne kadar olacak? Kritik tarih 3 Ocak
Dün 2019 yılı asgari ücreti açıklanmasıyla birlikte Asgari Geçim İndirimi rakamları da netleşti. Asgari Geçim İndirimi AGİ'nin yeniden belli olması ile memur maaşlarında da artış oldu. AGİ'deki artış 2019 Ocak ayı itibariyle memur ve emekli maaşlarına yansıyacak. Enflasyon oranına göre zam alan memur ve emekli yılbaşında yaklaşık yüzde 11 dolaylarında zam alması beklenirken, kritik tarih ise 3 Ocak. İşte Memur ve memur emeklilerinin 2019 yılı güncel zamlı maaşları

Asgari ücretten daha yüksek tutarda maaş alanlar asgari ücrete yüzde 26 oranında yapılan zammın ardından, kendi maaşlarına yapılacak zam oranını bekliyor. Özellikle asgari ücretin üzerinde ancak bu ücrete yakın maaş alanların da %26 civarında bir zam alması bekleniyor.

MEMUR ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Asgari ücret zammı memur maaşlarını da etkiledi. Memurların da aldığı AGİ ücretinde yaşanan artış Ocak ayı itibariyle memur maaşlarına da yansıyacak. Posta'da yer alan habere göre; enflasyon oranına göre zam alan memurların yılbaşında yaklaşık yüzde 11 dolaylarında zam alması beklenirken, asgari ücretteki yüksek artış "seyyanen zam" beklentisini de beraberinde getirdi.

GÖZLER 3 OCAK'TA

2018 yıllık enflasyon oranı ve asgari ücret zammı arasındaki yaklaşık yüzde 5'lik fark sonrası memurların da hükümetten bu yönde bir beklentisi oluştu. 2019 yerel seçimleri öncesi böyle bir müjde bekleyen memurlar gözünü memur zammının belli olacağı 3 Ocak 2019 tarihine çevirdi.

2019 AGİ rakamları

2019 asgari ücret rakamlarının açıklanmasının ardından merakla beklenen Asgari Geçim İndirimi (AGİ) de belli oldu. Dördüncü toplantı sonrası belli olan 2 bin 20 TL'lik asgari ücret sonrası AGİ, bekar bir çalışan için 39,9 TL artış ile 191,85 TL, evli eşi çalışmayan çalışanda 48,64 TL artış ile 230,22 TL oldu.

Memur ve memur emeklilerinin 2019 yılı zamlı maaşları

Asgari ücretin net 2020 lira olarak belirlenmesinin ardından, memur emeklileri de 2019 yılı için zamlı maaşlarının ne kadar olacağını merak ediyor.

eni yıla sayılı günler kala, milyonlarca işçi gibi memur emeklileri de zamlı maaşlarının ne kadar olacağını merak ediyor.

TOPLU SÖZLEŞMEDEN YÜZDE 9 ZAM GARANTİ
Görevdeki ve emekli olan memurlar yapılan toplu sözleşmeye göre; 2019 yılı Ocak ayında yüzde 4, Temmuz ayında ise yüzde 5 zam alacak.

OCAK'TA YÜZDE 11'LİK ZAM GELEBİLİR
Bununla birlikte, geride bıraktığımız 6 ayda enflasyon yüzde 3,5'i aşarsa fark da maaşlarına zam olarak yansıyacak. TÜİK'in son açıkladığı enflasyonun yüzde 10,64 olduğu ele alınırsa; görevdeki ve emekli olan memurlara yüzde 7'nin üzerinde ek zam geleceği bekleniyor. Bu sayede 2019 yılında, yaklaşık yüzde 11'lik bir zam öngörülüyor.

OCAK AYINDA MEMUR EMEKLİLERİNİN ALACAĞI ZAMLAR

MEMURLARIN ZAMLARI
2019 yılında memurların zamlı maaşları ise aşağıdaki tablodaki gibi olacak:

NOT: Bu maaşlar 4. kademenin 1. derecesi bazı memurların, 25 hizmet yılına göre ocak ayı zamlı maaşlarıdır. Ek ödemeli maaşlar tabloda yer almamıştır.
ensonhaber

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.