2020'de mesleklerine göre şube müdürü ve müdür maaşları ne kadar?

2020'de mesleklerine göre şube müdürü ve müdür maaşları ne kadar?
Kamuda Genel İdare Hizmetleri Sınıfında şube müdürü ve müdür olarak görev yapan personelin 2020 yılı ilk yarısında maaşları ne kadar olacak?

MESLEKLERİNE GÖRE ŞUBE MÜDÜRÜ / MÜDÜR MAAŞLARI

Kamu kurun ve kuruluşlarında, Genel İdare Hizmetleri Sınıfına dahil “Şube Müdürü” ve “ Müdür” unvanlı kadrolarda görev yapan personelin aylık net ücretleri, yararlandıkları tazminatın türüne ve kariyerlerine göre farklılık gösterebilmektedir.

Meslekleriyle ilgili hizmet sınıflarına (TH, SH, MİAH, DH, EÖH, EH veya AH) ait kadrolarda görev yaparken, kurumlarında veya başka kurumlarda GİH Sınıfı kapsamındaki ilk dört dereceli Şube Müdürü/Müdür kadrolarına atananlar hakkında, (atandıkları kadro derecesi için geçerli olan ek göstergeden düşük olmamak kaydıyla) meslekleriyle ilgili kadrolarda kazanılmış hak aylıkları itibariyle alabilecekleri ek göstergeler uygulanmaktadır.

Öte yandan, Şube Müdürü/Müdür unvanlı kadrolarda olanların maaş hesabında esas alınan unsurlardan olan özel hizmet tazminatı oranı, bazı eğitimlerle kazanılan unvanlar için farklı olabilirken,  çalıştıkları kurumlardan dolayı Şube Müdürü/Müdür unvanlı personelden bazıları ise özel hizmet tazminatı yerine adalet hizmetleri tazminatından yararlanmaktadır.

Bu kapsamda, aynı unvanda (Şube Müdürü, Müdür)  görev yapan ve hizmet süreleri ile kazanılmış hak aylık dereceleri aynı olan Devlet memurlarının güncel maaş bilgilerini ve kariyerleri ve kurumları nedeniyle aralarındaki ücret farklılığını görebilmek amacıyla hazırladığımız Tabloya aşağıda yer verilmiştir.

Tablo; 1 inci derece Şube Müdürü veya Müdür unvanlı kadroda görev yapan, kıdem yılı 25 veya da daha fazla olan, kariyerlerine ilişkin ek göstergeyi hak etmiş personelden bazıları örnek seçilerek hazırlanmıştır.

Şube Müdürü / Müdür Aylık Net Maaşı (2020 yılının ilk yarısında)   

Kariyer / Tazminat Türü    Ek Gösterge    Aylık Net Maaş

ADALET HİZMETLERİ         2200
TAZMİNATI ALANLAR*        3600        6.902 TL    
                                             3000                                                   

MÜHENDİS
MİMAR
ŞEHİR PLANCISI               3600                6.658 TL
UZMAN TABİP

JEOLOG
FİZİKÇİ
KİMYAGER                       3000                6.572 TL
MATEMATİKÇİ
İSTATİSTİKÇİ

VETERİNER HEKİM
TABİP                              3600                6.521 TL
DİŞ TABİBİ
ECZACI

ARKEOLOG                                            6.489 TL

 VAİZ
AVUKAT
ÖĞRETMEN                                           6.434 TL
POLİS (yükseköğrenimli)
HEMŞİRE (mesleki lisanslı)

 KARİYERİ ESAS ALINMAYAN
(DÜZ ŞUBE MÜDÜRÜ, MÜDÜR)    2200                6.352 TL

*Adalet Hizmetleri Tazminatı: Yüksek Mahkemeler, Yüksek Seçim Kurulu, Sayıştay, İl ve İlçe Seçim Kurulları ile adli, idari ve askeri yargıda (Ceza İnfaz Kurumları ve İcra Müdürlükleri personeli dahil) görev yapan Devlet memurlarına, Özel Hizmet Tazminatı yerine Adalet Hizmetleri Tazminatı ödenmektedir.

NOT:

-Aile yardımı ve asgari geçim indirimi bakımından, bekar (ya da eşi çalışan) ve çocuksuz personele göre değerlendirme yapılmıştır.

-Döner sermayeden yararlananlar için, sabit döner sermaye ödemesi (net ek ödeme miktarı kadar) hesaplamaya dahil edilmiştir.

-Zorunlu Bireysel Emeklilik Sigortası primi ve sendika aidatı kesintileri ile yabancı dil tazminatı, toplu sözleşme ikramiyesi, sosyal denge tazminatı, fazla çalışma ücreti, ek ders ücreti, ikramiye, ek ve ilave tazminat gibi ödemeler dikkate alınmamıştır.

-Gelir Vergisi oranı %15 olarak uygulanmıştır.
memurunyeri.com

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.