2020 Temmuz'da memur ne kadar fazla mesai ücreti alacak?

2020 Temmuz'da memur ne kadar fazla mesai ücreti alacak?
Memurların fazla çalışma ücretleri nasıl hesaplanır? Memur mesai ücretleri 2020 Temmuz ayında zamlanacak. Devlet memurları saat başına fazla mesai ücretleri, temmuz 2020 de 2 lira 26 kuruş olacak.

Devlet memurlarının saat başı fazla çalışma ücreti, temmuz 2020 de 2 lira 26 kuruş olacak.

FAZLA ÇALIŞMA KARŞILIĞI ÖDENEN ÜCRET TEMMUZ’DA NE KADAR OLACAK?

Devlet memurlarına, mesai saatleri dışında yaptırılan ve karşılığında izin kullandırılmayan çalışmalardan dolayı fazla çalışma ücreti ödenmektedir.

Fazla çalışmanın her bir saati karşılığında memura, ilgili mali yıla ilişkin bütçe kanununda ve ilgili yıla ilişkin toplu sözleşmede yer verilen hükümler çerçevesinde ücret ödenmektedir.

Fazla çalışmanın saat ücretinin katsayılara bağlı olmaması ve yılda bir defa belirlenmesi nedeniyle, Temmuz ayında maaşlara zam ve/veya enflasyon farkı artışı yapılması, fazla çalışma ücretinde herhangi bir artış yaratmıyor.

Bu itibarla, fazla çalışma yapan memurlara 2020 yılının ikinci yarısında ödenecek fazla çalışma ücretinin miktarı, yılın ilk yarısında ödenen tutarlarla aynı olacak. 

Fazla çalışma saat ücretinin miktarı

2020 yılında yapılan fazla çalışmalar karşılığında, aşağıda belirtilenlere ödenecek fazla çalışma ücretinin miktar ve süresine ilişkin belirlemeler dışında, izin ile karşılanmayan her bir saat  fazla çalışma için ödenen ücretin miktarı 2,26 TL’dir.

Öte yandan;

-Bakanlık özel kalem müdürlüklerinde görevli personele (makam şoförleri dahil), fazla çalışma karşılığında her bir saat için ödenen ücretin miktarı 2020 yılının tüm günlerinde 2,39 TL’dir. (ayda en çok 90 saat için ödeniyor)

-Bazı idarecilerle birlikte çalışan 657 sayılı Kanuna tabi personele, fazla çalışma karşılığında her bir saat için ödenen ücretin miktarı 2020 yılının tüm günlerinde 2,39 TL’dir. (her personele ayda en çok 90 saat için ödeniyor ve her bir makamda çalışanlara yapılan ödemenin aylık toplamı 450 saati geçemiyor)

-Gençlik ve Spor Bakanlığına (Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü) bağlı yurtlar ile üniversitelere bağlı yurtlarda görev yapan personele, fazla çalışma karşılığında her bir saat için ödenen ücretin miktarı 2020 yılının tüm günlerinde 6.78 TL’dir. (ayda en çok 90 saat için ödeniyor)

-Bakanlıklar ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ile 2005 yılında katma bütçeli genel müdürlük iken 2006 yılında genel veya özel bütçe kapsamına alınan genel müdürlüklerin merkez teşkilatlarına ait kadrolarda görev yapan şoförlere, fazla çalışma karşılığında her bir saat için ödenen ücretin miktarı 2020 yılının tüm günlerinde 2,39 TL’dir. (ayda en çok 60 saat için ödeniyor)

-Anadolu Üniversitesi dışındaki diğer yükseköğretim kurumları kadrolarında görev yapan personelden, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesince düzenlenen akademik danışmanlık ve yüzyüze eğitim hizmetlerinin yürütülmesine yardımcı olmak üzere normal çalışma saatleri dışında görevlendirilen personele, fazla çalışma karşılığında her bir saat için ödenen ücretin miktarı 2020 yılının tüm günlerinde 3,90 TL’dir. (ayda en çok 60 saat için ödeniyor)

-Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünde çalışan (110 kişiyi geçmemek üzere) personele, fazla çalışma karşılığında her bir saat için ödenen ücretin miktarı 2020 yılının tüm günlerinde 2,26 TL’dir. (ayda en çok 60 saat için ödeniyor)

-Mesleki ve teknik eğitim bölgesinde yer alan meslek yüksekokulları ile ilişkilendirilen mesleki ve teknik orta öğretim kurumlarında görev yapan Milli Eğitim Bakanlığı idari personeline (yardımcı hizmetler sınıfı personeli dahil), fazla çalışma karşılığında her bir saat için ödenen ücretin miktarı 2020 yılının tüm günlerinde 3,90 TL’dir. (ayda en çok 100 saat için ödeniyor)

-Derneklerin denetimi amacıyla mülki idare amirlerince görevlendirilenlere, fazla çalışma karşılığında her bir saat için ödenen ücretin miktarı 2020 yılının tüm günlerinde 2,26 TL’dir. (ayda en çok 90 saat için ödeniyor)

-Milli Eğitim Bakanlığına bağlı her dereceli okullar ile kurumların atölye ve birimlerinde döner sermaye işleri üzerinde işin gereği olarak, olağan çalışma saatleri dışında fiilen çalışanlara (3423 sayılı Kanun uyarınca ödeme yapılanlar ile şoförler ve yardımcı hizmetler sınıfı personeli hariç); 2020 yılında öğretim günlerinde günde 3 saati, resmi ve dini bayram günleri haricindeki tatillerde günde 8 saati, uygulama oteli bulunan otelcilik ve turizm meslek liselerinde ise tatillerde günde 8 saati geçmemek kaydıyla saat başına en çok 9,30 TL ödeniyor.
memurunyeri

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.