3600 ek gösterge için 3600 gün beklemek mi lazım?

3600 ek gösterge için 3600 gün beklemek mi lazım?
Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’dan  seçim öncesi Öğretmen, Polis, Hemşire ve Din Görevlileri emeklilerine 3600 Ek gösterge müjdesi gelmişti. Emekçiler müjdeyi aylar önce aldı ancak 3600 ek göstergeyi hala alamadı.Yasalaşması için TBMM’nin açılması Ekim ayımı bekleniyor ?

Binlerce  öğretmen, polis,hemşire, din görevlisi emeklilerini ilgilendiren 3600 ek gösterge meselesi tali konu haline getirilmiş durumda. Seçim atmosferindeki hava, heyecan iddialı konuşmalarla verilen 3600 ek gösterge müjdesi oylara sirayet ettirildi şimdi sessizlik?

3600 GÜN MÜ BEKLEMEK LAZIM?

Seçim öncesi ülkede büyük değişimlere  ait 1250 den fazla Kanun Hükmünde Kararname (KHK) çıkarıldı bu 3600 ek gösterge o günün şartlarında düzenlenecek en basit konuydu neden seçim  sonrasına bırakılarak müjdeye dönüştürülmesi oy kaygısından olmalı.

Konu mesele emekçiler olduğunda sürekli vaat müjde var mesele vekil patron sermaye iş adamı, vakıf, sandık olunca anında  “Kanun” çıkartılır geçmiş tüm mağduriyetleri de yine yasayla ortadan kaldırılır.Sosyal Hukuk Devleti Adalet, Anayasa Eşitlik ve Taraf olduğun Uluslar arası anlaşmalarla Evrensel normlar ?

Öğretmen.Polis.Hemşire ve Din Görevlileri olan emekçiler ve onları temsil eden   STK’lar Sendikalar bu bizlerin haklı talebi ve hakkımız bu güne kadar bu konuda mağdur ettiğiniz kamu emekçilerinin geçmişe yönelik mağduriyetini nasıl  ortadan kaldıracaksınız. 3600 ek gösterge bizlerin zaten hakkı. Ne müjdesi demez  ve sorgulamazlar?

Bu mağduriyetin giderilmesi için  3600 gün mü beklemek gerekiyor zaten emekliler açlık sınırı altında yaşama mahküm edilmiş krizi. enflasyonu parası vurmuş maaşla karnını zor doyuruyor yaşam kalitesinden uzaklaştırılmış kamu emekçileri 3600 ek göstergeyle  emekli maaşları artacak şayet ölmez sağ kalırlarsa.

Selçuk İçer / Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
8 Yorum