3600 ek göstergenin tüm memurlara verilmesi TBMM'de dile getirildi

3600 ek göstergenin tüm memurlara verilmesi TBMM'de dile getirildi
İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk TBMM Genel Kurulunda bugün yaptığı konuşmasında, 3600 ek gösterge meselesinin çözülmesi gerektiğini ve sadece 4 grup meslek açısından değil, bütün kamu çalışanlarına verilmesi gerektiğini söyledi.

İYİ PARTİ GRUBU ADINA İSMAİL KONCUK (Adana) –Değerli milletvekilleri, devlet yönetmek, verilen sözlere sadık kalmakla müsemmadır, eş değerdir. Seçim sathımailinde, seçim meydanlarında her türlü sözü vereceksiniz; seçim bittikten sonra o sözün gereğini yerine getirmeyeceksiniz… 3600 ek göstergeden bahsediyorum, Sayın Cumhurbaşkanının yaklaşık beş yüz elli gün önce vermiş olduğu sözden bahsediyorum. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun en kabul edilemez, en eskimiş ve Türkiye'nin ekonomik gerçeklerine hiç de uygun olmayan en önemli yönü ek gösterge rakamlarıdır. Hani devlet yönetmekten bahsediyoruz, adaletten bahsediyoruz ya; siz ek gösterge konusunda dahi adaleti sağlayabilmiş değilsiniz. Sayın Cumhurbaşkanının seçim meydanlarında milyonlarca insanın gözünün içine baka baka verdiği söz beş yüz elli gün sonra tutulabilmiş değildir. Böyle bir devlet yönetimi olabilir mi? Böyle bir siyasi ahlak olabilir mi? Olamaz. Onun için, bu 3600 gösterge meselesini çözmek durumundasınız.

Geçenlerde parti sözcünüz “Efendim, çalışma yapılıyor 3600 ek göstergeyle ilgili.” gibi bir açıklamada bulundu. Zaman zaman Çalışma Bakanı açıklamalar yapıyor “Efendim, bu, Cumhurbaşkanımızın verdiği sözdür, elbette tutulacak.” diyor ama aradan beş yüz elli gün geçmiş ve beş yüz elli gün sonra tutulmayan bir söz var. Siyasi etik gereği bu sözün mutlaka tutulması lazım ama tutulması lazım derken ne zaman tutulması gerektiğini tartışmamız lazım. Bugün tutulmalı, bugün tutulmalı. Millî Eğitim Bakanlığının 100 Günlük Eylem Planı içerisine aldığınız bir konudur aynı zamanda bu. O 100 Günlük Eylem Planı üzerinden üç yüz-dört yüz gün geçmiş, hâlâ o söz yerine getirilmemiş. Ya, bu millet bu kadar aldatılmaya layık bir millet midir, bu kadar aldatılmayı hak eden  bir millet midir? Kaldı ki karşınızdaki insanların büyük bir çoğunluğu din görevlileri, sağlık çalışanları, öğretmenler, Emniyet teşkilatı mensupları bu ülkenin mürekkep yalamış insanlarıdır. Adatamazsınız, unutturamazsınız. Bakın, şunu da söyleyeyim: Yarın seçim sathı mahallinde bu sözü tutmanızın da bir anlamı yok. Bu sözün aslında sadece bu 4 grup açısından değil, bütün kamu çalışanları açısından yerine getirilmesi lazım. Yani bu ek gösterge rakamlarının tamamen değişmesi lazım. Diyorsunuz ki: “Biz devleti iyi yönetiyoruz.” Bu nasıl devlet yönetmek ya? Bakın, devlet memurlarına yüzde 4 zam yapıldı, artı enflasyon farkı.

Kamubiz.com ÖZEL/ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.