4/B kadrosundaki sözleşmeli personele kadro verilecek mi? TBMM'ye taşındı

4/B kadrosundaki sözleşmeli personele kadro verilecek mi? TBMM'ye taşındı
657 sayılı Kanun'a tabi 4B kadrosunda çalışan personelin kadro ve özlük haklarında iyileştirme yapılması önerisine ilişkin Trabzon Milletvekili Hüseyin ÖRS tarafından Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle 9 Ekim 2019 tarihinde soru önergesi verildi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıdaki sorularımın Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.(08.10.2019) 
Hüseyin ÖRS/ Trabzon Milletvekili 

657'ye tabi 4B kadrosunda çalışan vatandaşlarımızın sorun, talep ve şikâyetleri zaman zaman basına yansımakta, e-posta, telefon, sosyal medya ve yüzyüze iletişim gibi çeşitli kanallar vasıtasıyla Milletvekili olarak bizlere de aktarılmaktadır. 

Bu çerçevede; 

1- Bakanlığınızca ve hükümet nezdinde 4B'lilerin kadrolu pozisyona atanması ile ilgili bir çalışma var mıdır? Varsa hangi aşamadadır? Yoksa herhangi bir çalışma yapılacak mıdır? 

2- Mevcut düzenlemeye göre süresiz 657'ye bağlı 4B kadrosunda çalışanların dönem ve mazeret tayin hakkı, bulunmamaktadır. 4B kadrolu personelin atama ve yer değiştirme durumları ile ilgili olarak dönem tayini ile eş, sağlık ve eğitim mazeretleri başta olmak üzere mazeret tayinlerin yapılabilmesi için yeni bir düzenleme çalışmanız var mıdır?

3- Mevcut düzenlemeye göre becayiş ve görevde yükselme hakkı da bulunmayın 4B kadrolu personele bu haklarının verilmesi için yeni bir düzenleme çalışmanız var mıdır? Önceden kadro alan veya yeni düzenlemeye tabi aynı işi yapıp faklı maaş alan personelin durumu dikkate alınarak, sosyal devlet ilkesine uygun olarak kadrolu-sözleşmeli ayrımının ortadan kaldırılması, ücret ve özlük haklarındaki adaletsizliğin giderilmesi için bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz?

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
13 Yorum