4B'lilerin Gözü Kulağı MHP'de

4B'lilerin Gözü Kulağı MHP'de
Bilindiği üzere secim vaadi olarak 4B'li sözleşmeli memura kadro sözü veren Devlet Bahçeli'den sözleşmeli memurlar müjdeli haber beklemektedir.

Bilindiği üzere secim vaadi olarak 4B'li sözleşmeli memura kadro sözü veren Devlet Bahçeli'den sözleşmeli memurlar müjdeli haber beklemektedir.

4/B li (sözleşmeli) personel bilindiği üzere 4/A lı (kadrolu) çalışan personel gibi KPSS ve mülakat sonucu kamuya atanmaktadırlar. 

4Bli Sözleşmeli personeller sırasıyla 2009, 2011 ve 2013 yıllarında kadrolu pozisyona geçirilmişlerdir.

En son 2013 yılında hükümet kararıyla memur kadrosuna alınan 4/B li sözlesmeli personeller,  4A kadrosunda istihdam edilen kadrolu memurlarla esit sartlar altinda calistigi halde özlülük haklarından mahrum bırakılmaktadırlar.

Bu eksikliklerin en başında
 -Tayin hakkı
- İş güvencesi
-Derece, kademe, kıdem, puan
-Maaş farkı (yolluk, bölge tazminatı)
-İzin farklılıkları(süt izni, babalık izni, evlilik izni) 

Kadrolu çalışan personel ile eşit şartlarda atanıp aynı işi yapmalarına karşın özlülük haklarındaki bu farklılıklar geleceğe dair plan yapmalarını engellemekle birlikte magduriyet yaratmaktadır.

Kadrolu personel eş durumu ataması veya hizmet puanıyla çalıştığı yere göre 3-4 yıl da atama isterken; kadro karşılığı atanmayan 4/B li personeller 5 yıldır kadro bekliyor.
Daha önceki 4/B li personeller 2'şer yıl arayla kadrolu pozisyona (4/A) geçirilirken 4/B'lilerin yaklasık 5 yıldır kadro kapsamı dışında tutulması umutsuzluğa ve magduriyete yol açmaktadır.

Kamuda yer alan Gerek Taşeron personeli , Gerek KİT, BİT personelleri, Gerekse 4/Cli gecici personellerin kadro kapsamına alındığı ancak 4/B'li sözleşmeli personellerin Kadro kapsamı dışında bıraķılması Hükümet politikasına yakışmamakla, Anayasanın esitlik ilkesine aykırı olup yaklasık 300.000 4/B'li memur ve ailesini magdur etmektedir. 

Seslerini sosyal medya CIMER, BIMER, AKIM ve Sendikalar uzerinden duyurmaya calisan 4/B'li sozlesmeli personeller, KPSS ile atandıklarını ve MHP' nin secim vaadini yerine getimesini, haklı olarak Kadro kapsamına alınıp magduriyetlerinin biran önce giderilmesini istemektediler.

Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
15 Yorum