4/B Sözleşmeli Personel Unvanlarına Yeni Bir Unvan Eklendi

4/B Sözleşmeli Personel Unvanlarına Yeni Bir Unvan Eklendi
Bugün yayımlanan 2018 sayılı Cumhurbaşkanı Kararıyla, 4/B statüsünde sözleşmeli personel istihdamına ilişkin hususları düzenleyen Esaslarda bazı değişiklikler yapıldı.

Yapılan değişikliklerle, 4/B sözleşmeli personel unvanları arasına yeni bir unvan eklendi ve unvana ilişkin aranan nitelikler belirlendi. Ayrıca, Dışişleri bakanlığında iki unvanda istihdam edilecek sözleşmeli personelin işe girişine özel düzenleme getirildi.

Bugün yürürlüğe giren değişikliklere göre;

**Dışişleri Bakanlığında istihdam edilecek olan; maden haritacılığı uzmanı, mütercim-tercüman ve dışişleri hukuk uzmanı unvanlı sözleşmeli personel, ilgili Bakanlık tarafından belirlenecek usul ve esaslara göre yapılacak yazılı ve sözlü sınav sonucuna göre işe alınacak. Bu personelin istihdamında KPSS puan şartı aranmayacak.

**"DIŞİŞLERİ HUKUK UZMANI" pozisyonunda da 4/B sözleşmeli personel istihdam edilebilecek. Bu pozisyonda istihdam edileceklerde; Hukuk fakültesi mezunu olmak veya buna denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının hukuk fakültelerinden mezun olmak, en az B düzeyinde YDS veya dengi yabancı dil bilgisine sahip olmak şartı da aranacak.
memurunyeri

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum