4/C'den 4/B'ye geçen 696 KHK mağdurları TBMM'yi dilekçe yağmuruna tutuyor

4/C'den 4/B'ye geçen 696 KHK mağdurları TBMM'yi dilekçe yağmuruna tutuyor
657-4/B (696) statüsünde görev yapmakta olan personel olarak, Öğrenim durumları ve mesleki tecrübelerimize göre unvanlarımızın verilmesi, Kamuda geçen hizmet sürelerimizin kıdem e esas sayılması, Ek ödeme oranlarında eşitliğin sağlanması, Sözleşmeye konulan zorunlu emeklilik maddesinin kaldırılması talebimin tarafınızca değerlendirilmesi hususunda gereğini önemle arz ederim.

KPSS,DİS,DMS sınavları ile Daimi Kamu İşçisi (Mühendis, Tekniker, Teknisyen, Teknik büro ve saha işçisi ..) olarak görev yapmakta iken Özelleştirmeler sonucu atamalarımızın yapıldığı kurumlarda gündemi yıllarca meşgul eden 4/c statüsünde ve son yapılan değişiklik ile 4/b statüsünün içine eklenen Ek madde 9 a tabi görev tanımları dahi belli olmayan “İdari büro görevlisi-İdari destek görevlisi” ünvanlarında öğrenim durumları ve mesleki tecrübeleri gözetilmeksizin çalıştırılmaktayız.
Anayasaya ve taraf olduğumuz uluslararası sözleşmelere göre herkesin eşit ise eşit ücret Adil çalışma koşullarına sahip olma en önemlisi eşitlik ilkesinden yararlanma hakkı vardır. 4/C li personel olarak çalışırken 696 sayılı khk ile 4/B li personel statüsüne geçirilen çalışanlarda 4/b’li olmalarına rağmen mevcut 4/b’li personelle eşit şartlarda çalışma koşullarına sahip olamamış, Ünvan, Kıdem ücreti, Zorunlu emeklilik ve Ek ödeme oranlarında mevcut 4/b ile eşitlik sağlanmamıştır.
Haliyle kamuda verimliliğin artırılması ve iş barışının sağlanması amacıyla özelleştirme sonucu mağdur olmuş olan personellerin öğrenim durumları ve yıllarca kamuda edindikleri mesleki tecrübelerinden faydalanılması teknik ve ara eleman ihtiyacı had safhada olan kurumların yararına olacağı ve kamu işvereni ile kamu çalışanı açısından karşılıklı menfaat içerdiği aşikardır.

 

Sonuç itibariyle 657-4/B (696) statüsünde görev yapmakta olan personel olarak
• Öğrenim durumları ve mesleki tecrübelerimize göre ünvanlarımızın verilmesi
• Kamuda geçen hizmet sürelerimizin kıdem e esas sayılması
• Ek ödeme oranlarında eşitliğin sağlanması
• Sözleşmeye konulan zorunlu emeklilik maddesinin kaldırılması
Talebimin tarafınızca değerlendirilmesi hususunda;
Gereğini önemle arz ederim.

Dilekce nasil atilir ogrenmek icin tiklayiniz.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.