4/C’den 4/B’ye geçirilen personel hakkında AK Parti'den önemli açıklama

4/C’den 4/B’ye geçirilen personel hakkında AK Parti'den önemli açıklama
4/C çalışanı iken 4/'B kadrosuna geçirilen personelin mağduriyet taleplerine AK Partiden açıklama geldi. Milli Savunma Komisyonu Başkanı İsmet Yılmaz dün Meclis Genel Kurulunda yaptığı açıklamada 'bizim kanunumuzda herkesin bulunduğu kanunla çalışması, geçmesi esastı. Niçin? Alan kurumun mühendise ihtiyacı yoktu ama işte diyelim ki daktiloya, sekretere ihtiyacı vardı; ihtiyaçlar doğrultusunda bir görevlendirme yapıldı.' dedi. İşte o açıklamalar..

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Kanunu'nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifinin TBMM Genel Kurulunda görüşülmesi esnasında konuşan Milli Savunma Komisyonu Başkanı İsmet Yılmaz 4/c'den 4/b'ye geçişi yapılan personelle ilgili olarak şu açıklamaları yaptı;

SİVAS MİLLETVEKİLİ VE MİLLÎ SAVUNMA KOMİSYONU BAŞKANI İSMET YILMAZ'IN 24.10.2018 TARİHLİ TBMM KONUŞMASI:

Bir başka sayın vekilimiz “4/C personeli, 20 bin geçici personel 4/B kadrosuna geçirildi ancak 4/B’li olanlar bu mevcut geçenlerle aynı 4/B’li olmadı.” diyor. Oysa taşeron işçisini biz hangi kadroda bulduysak o kadroda kamuya geçirdik. Ama bu kardeşim diyor ki, doğrudur yani örnek olarak vereyim: “Ben üniversite mezunuyum, mühendisim  ama ben  burada -diyelim ki- kâtiplik yapıyordum, şimdi 4/B’ye geçtim, ben mühendis olarak geçmeliyim.” Ama bizim kanunumuzda herkesin bulunduğu kanunla çalışması, geçmesi esastı. Niçin? Alan kurumun mühendise ihtiyacı yoktu ama işte diyelim ki daktiloya, sekretere ihtiyacı vardı; ihtiyaçlar doğrultusunda bir görevlendirme yapıldı.

Yine uzman jandarmaların hakları dile getirildi. Bu konuyla ilgili geçmiş dönemlerde çok şeyler yapıldı. Daha yapılması gerekenler var mıdır? Ona da aynen katılıyoruz.

Kamubiz.com ÖZEL / ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
6 Yorum